V Sydney téměř umlátili židovskou rodinu

Scénář jako v Německu 30. let či v Rusku let sedmdesátých? Parta osmi mladistvých výtržníků bezdůvodně a krutě napadla pět členů židovské rodiny. O páteční půlnoci se pět členů židovské rodiny žíjící na východním předměstí australského přístavního města Sydney vracelo z bohoslužby a šabatové večeře v synagoze. Šli pěšky, protože během šabatu Židé mají zákaz řídit auto a pěšky mohou ujít maximálně vzdálenost jeden kilometr, povětšinou do synagogy.

Bondi - východní předměstí australského přístavu Sydney

Mladíci nejprve starší ženu a čtyři muže bezdůvodně uráželi a pak je začali mlátit. Starší muž (66 let) leží v kritickém stavu v nemocnici Svatého Vincenta. Utrpěl velmi těžké poranění hlavy. Mluvčí nemocnice David Faktor, člen židovské komunity na předměstí Bondi, sdělil tisku, že napadení bylo rasově motivováno. 

Policie obvinila dva sedmnáctileté mladíky. Oba byli obviněni z napadení a terorizování lidí na veřejném místě a dnes stanou před soudem pro mladistvé. Byl také zadržen 23 letý muž zatím propuštěný na kauci. Ostatním se podařilo utéct. Tři obviněné zadržela ochranka a manažeři hotelů v oblasti Bondi, kteří rodině přispěchali na pomoc.

Lidé v oblasti jsou šokováni, protože místo je doposud multikulturní a bez většího násilí. 

http://www.youtube.com/watch?v=fG6pierQYYk

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lenka Hoffmannová | pondělí 28.10.2013 8:17 | karma článku: 15,78 | přečteno: 1190x