Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Situace v Izraeli a okolních, násilím a válkou zmítaných zemích

Jicchak Seifert je rabín původem z České republiky, který žije v Jeruzalémě s rodinou a učí v ješivě. Rabín a přátelé diskutujeme na Facebooku situaci v Izraeli a okolí...

Neděle 16. 8. o. l.
Ve Starém Městě, Jeruzalém bylo zaútočeno zápalnými lahvemi na židovský dům, jeden z 15tiletých útočníků byl dopaden.
Hamas opět vystřelil z oblasti bývalých židovských osad 2 pokusné rakety do moře.
Vláda rozhodla o zvýšení těžby plynu v objemu, jenž jen na daních učiní částku několika set milard šekelů. Ortodoxní část koalice rozhodnutí kritizovala, že je tím majetek státu dáván pouze do rukou politických oligarchů majících ze smluv se státem zisky mnoho tisíc procent na úkor ostatních, kteří musí platit přemrštěné ceny. Sjednání nápravy slibovali v této oblasti i další současné vládní strany.
Večer Hamas vystřelil další pokusnou raketu.
Na hrobku pramatky Ráchel byla hozena bomba.
Členové iránského exilu oznámili, že byl v Iránu odsouzen k smrti a zastřelen velitel špionáže proti Izraeli v povstaleckých jednotkách, a to právě za špionáž pro Izrael, kterému měl prozradit postavení iránských jednotek v Sýrii a zásilky zbraní plynoucí do Sýrie. Kódové jméno měl Said Achmad Dabirí, jeho skutečné jméno nebylo nikdy zveřejněno. Díky těmto informacím se například podařilo na Golanech zničit konvoj s raketami, které měl Hizbalah použít právě proti Izraeli. Odhalen byl díky zprávě šířené z různých zdrojů v různých variantách o jednom izraelském útoku v Sýrii, aby dle verze, která se dostane do rukou Izraele, byl zjištěn původce. Podobná čistka předtím proběhla i v hnutí Hizbalah.

Pondělí 17. 8. o. l.
Během noci byli zadrženi 4 hledaní teroristé.
Z Gazy byla vystřelena pokusná raketa do moře.
V Šoafatu byl během házení kamení a zápalných lahví zraněn příslušník bezpečnostních sil, byl převezen do nemocnice.
Bylo povoleno zveřejnit, že na počátku měsíce byli na přechodu s Gazou zadrženy 2 tuny materiálu sloužícího k výrobě raket dlouhého doletu.
Na křižovatce Tapuach se k bezpečnostnímu stanovišti přiblížil civilista, který tvrdil, že se necítí dobře a potřebuje pomoc. Když mu příslušníci bezpečnostních sil pokynuli, aby se přiblížil, napadl jednoho z nich nožem. Ten ač pobodán, stihl ještě útočníka odstrčit. Útočník byl  během útoku zastřelen. Jedná se o druhý útok nožem během 48 hodin na stejném místě.
Tramvaj v Jeruzalémě byla napadena kameny.
Z Gazy byla vystřelena raketa na Izrael.
Irán u hranic s Izraelem umístil další jednotku a logistické centrum. Jejich cílem je vyzbrojit jakoukoli palestinskou organizaci na území Izraele raketami. V souvislosti s tím bylo i oznámeno že Ajatolah Chomejní vydal knihu mající 416 stran pod názvem Palestyn a pojednávající o osvobození od Židů. V souvislosti s novou jednotkou Východ navštívil Teherán i zvláštní vyslanec, vůdce palestinské autonomie, Džamíl Madždaláný, člen výboru OOP.
Turecko nejenže útočí na Kurdy v Iráku, ale i v Sýrii, bojujícími proti ISIS. Turecká armáda nyní obklíčila několik kurdských měst v samotném Turecku. Tyto útoky jsou snahou prezidenta Erdogana uzurpovat veškerou moc v zemi před novými předčasnými volbami, které vyhlásil.

Úterý 18. 8. o. l.
Během noci bylo zadrženo 8 hledaných teroristů.
V Jeruzalémě ve čtvrti A Tur byly kameny napadeny automobily a autobus 4 lidé zraněni.
ZGazy byla vystřelena pokusná raketa do moře.
V Syrském Damašku přistálo na letišti kontrolovaném vojáky Asadovy armády 6 letounů MIG 31 z Ruska, které mu mají pomoci v bojích. Spolu s nimi přivezla letadla Antonov tisíc tun protitankových raket Kornet-9M133-ATGM. Dodávky zbraní mají nadále pokračovat v nejbližších dnech. Letadla jsou odpovědí na plán NATO o bezletové tóně.

Středa 19. 8. o. l.
Během noci bylo zadrženo 5 hledaných teroristů.
Po upozornění byla při domovní prohlídce v obci Bir Nabala nalezena pistole s dvěma zásobníky, podezřelý zadržen.
V Isvija zahalení útočníci házeli kameny a zápalné láhve, jeden příslušník bezpečnostních sil byl zraněn.
Teroristé z Hamasu vystřelili z oblasti bývalé židovské osady v Gaze pokusnou raketu do moře.
Terorista, který organizoval teroristické útoky a držel hladovku byl poté, co se dostal z bezvědomí, propuštěn na svobodu. Jedná se o člověka který organizoval vraždy. Celý průběh hladovky sledovala všechna média, která ji udržovala jako hlavní zprávu a strachovala se a informovala o osudu teroristy více než o osudu obětí současného teroru v Izraeli, V této atmosféře například vrchní lékař zakazoval proti zákonu a proti vůli teroristy jej živit vnitrožilně. Nejvyšší soud potom rozhodl o jeho propuštění. Jedná se o další ostudné rozhodnutí nejvyššího soudu, o jehož zrušení usiluje ortodoxní část koalice, a jehož oslabení je snahou mnoha politiků poté, co v zemi defakto svými rozhodnutími udělal puč a místo velených orgánů rozhoduje nejdůležitější otázky země včetně bezpečnostních bez patřičných znalostí. Jedním z ministrů, který byl odstaven právě pro snahy tuto zlovůli oslabit, byl i ministr spravedlnosti Friedman, který má své kořeny v Československu. Nejvyšší soud dle ministra vnitra ohrozil Izrael a jeho bezpečnost. Poslední podobný krok udělal nejvyšší soud jen před několika dny, kdy zrušil zákon o boji proti ilegálním imigrantům, kteří v počtu několika set tisíc zaplavili zemi a například z jižní části Tel Avivu udělali místo zločinu, odkud utekla většina jeho původních obyvatel.
Na tramvaj v Jeruzalémě byly házeny kameny.
U Bejt Džala byla hozena bomba na vojáky, jeden zraněn.

Čtvrtek 20. 8. o. l.
Během noci bylo zadrženo 15 hledaných teroristů.
V noci bylo poveleno navštívit k modlitbám hrobku praotce Josefa v Šechemu, vojáci věřící provázeli a byli několikrát napadeni.
Protiraketová obrana Kipas habarzel byla rozmístněna u Ašdodu a u Beer Ševy v očekávání dalších stále více se stupňujících raketových útoků z Gazy.
Vůdce Hamasu Hanýja požádal, aby mohly do Gazy přijet tři jeho sestry na svatbu jeho dcery z humanitárních důvodů. Žádost byla zamítnuta s poukázáním na unesené Izraelce v Gaze. Ze stejného důvodu byla zamítnuta žádost, aby mluvčí hamasu Džasain mohl být léčen v jordánské nemocnici.
Hamas vystřelil 2 pokusné rakety z Gazy do moře.
Nálety na severu Izraele na obce Gonen, Kfar Blum, Kfar Sald, Lehavot Habášán, Neot Mordechaj, Amir, Sde Nechemja, Šamir. Nikdo nebyl zraněn, letadla začala hasit požár, který útokem vznikl u arabské obce Sald. Útok řídil osobně iránský velitel Saad Izdý.
Izraelské tanky a letectvo zaútočily v bývalé Sýrii na postavení teroristů, kteří rakety vypálili. Teroristé patří k Islámskému džihádu a jsou řízeni Iránem.
Bylo provedeno 14 útoků na pozice Asadovy armády na Golanských výšinách jako odpověď na raketový útok.
Na silnici číslo 443 byly kameny napadeny automobily, potom byla napadena zápalnými lahvemi benzínová pumpu Dor Alon.

Pátek 21. 8. o. l.
Během noci bylo zadrženo 7 hledaných teroristů.
V obci Chizma byl zadržen podezřelý, který otevřeným oknem na bezpečnostním kontrolním stanovišti ukradl z automobilu pistoli, druhý podezřelý utekl, ale jeho totožnost je známá. Zbraň byla navrácena majiteli.
Letectvo napadlo v bývalé Sýrii automobil, v němž byli teroristé, kteří provedli včerejší raketový útok, skupina byla zničena.
Z Gazy byla vystřelena pokusná raketa do moře.
ISIS zaútočilo nečekaně na severu Libanonu na postavení Hiizbalahu. V tuhých bojích padlo na 80 členů Hizbalahu a je několik set raněných. Bylo dobyto několik postavení Hizbalahu chránících hranici, v ohrožení jsou mnohé šiítské obce v oblasti Bikaá, která zůstala nyní nechráněná. V ohrožení je například město Hermel či Baalbek, známé svými památkami, které by mohly být zničeny, stejně jako životy místních obyvatel, pakliže by padli do rukou vražedného hnutí Hizbalah.V oblasti probíhá všeobecná mobilizace. Libanonská armáda nemá sílu potřebnou k jejich zadržení, mezinárodní společenství se nemůže shodnout na společném postupu. Většina bojovníků Hizbalahu se však nachází v Sýrii. Útok též přerušil plány na boj s Izraelem.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lenka Hoffmannová | pondělí 24.8.2015 18:55 | karma článku: 11,52 | přečteno: 413x
  • Další články autora

Lenka Hoffmannová

Dávám si velký pozor pro koho fotím...

....reaguje pražský kamarád na mou stížnost, že jsem nedostala zaplaceno. Za dva dny focení a dva dny práce s fotkami - výběr atd. Také jsem dosatala radu, kolik si mám za focení říct, požadovala jsem po klientovi poloviční sumu.

21.9.2019 v 11:53 | Karma: 13,89 | Přečteno: 851x | Diskuse| Ostatní

Lenka Hoffmannová

Palestinský prezident Abbas byl agentem KGB

podle dokumentů z časů SSSR. Organizace Fatah, která vládne na Západním břehu Jordánu, vidí za informacemi kampaň ze strany Izraele.

26.8.2019 v 19:43 | Karma: 19,02 | Přečteno: 541x | Diskuse| Politika

Lenka Hoffmannová

Chorvatsko objevilo slavného rodáka z Holešova

David Meisel se narodil v Holešově roku 1885 a po studiích nastoupil jako kantor a tajemník Židovské obce v Ostravě v roce 1903 a po 3 letech se stal vrchním kantorem a tajemníkem obce v Karlovaci v dnešním Chorvatsku.

29.7.2019 v 17:46 | Karma: 11,01 | Přečteno: 488x | Diskuse| Kultura

Lenka Hoffmannová

Vy to máte dobře zaplacené...

dozvídám se od staré paní čekající spolu se mnou na lavičce na šumperském nádraží. Paní jede do hor, já do Prahy fotit a zúčastnit se demonstrace na Hradčanském náměstí s názvem: Král je nahý. Přemýšlím, jak to paní myslí.

24.7.2019 v 22:53 | Karma: 20,67 | Přečteno: 966x | Diskuse| Politika

Lenka Hoffmannová

Kočička a Pejsek na návštěvě v naši kavárně PIKOLA

Pejsek i Kočička si dají kávičku a k ní dortík. Čokoládový dortík jim velmi chutná, následuje radování se a focení, poté vyzvídání receptu na obsluze. Recept k jejich překvapení není tajný, dokonce obsahuje i trošku chilli.

19.7.2019 v 19:35 | Karma: 9,05 | Přečteno: 280x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Carlsona vysílají v ruské televizi. V pořadu řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46,  aktualizováno  22.5 10:07

Na ruské státní televizi Rossija 24 se objevil pořad amerického moderátora Tuckera Carlsona. Jeho...

Návrat Kalouska, školné i nadstandardy. Místopředseda chystá oživení TOP 09

22. května 2024

Vysíláme Během horké fáze kampaně do eurovoleb nechce tříštit pozornost, ale ve druhé polovině roku chystá...

Smrtící dopad sankcí. Prezidenta Íránu nezabil kismet, ale rozpadlý vrtulník

22. května 2024

Premium Íránský prezident porušil prastarou zásadu, že starým letadlům a novým boeingům se má člověk radši...

Policie stíhá advokáta a bývalého důstojníka StB za zpronevěru 157 milionů

22. května 2024  9:54

Kriminalisté vyšetřují zpronevěru peněz z advokátní úschovy se škodou 157 milionů korun, o případu...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1085x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi