Nedělní rano na nákupech

Nedělní ráno je vyhrazeno nákupu čerstvého pečiva, másla, zeleniny a dalších surovin v místním hypermarketu Albert. Bohužel je nesplnitelné zajít do blízké pekárny pro čerstvé housky. Pekárny nejsou v neděli otevřené pro zákazníky. Do nejbližšího supermarketu u šumperské nemocnice je to jen pár kroků, tak proč si neudělat ráno příjemnou procházku zakončenou pitím aromatického kapučína.

Není kam spěchat. Na uvaření oběda je ještě dost času a další nedělní pravidelné či spíše nepravidelné činnosti se nezblázní. S plnou taškou, někdy taškami objednávám kapučíno v čínském bistru Shang Hai. Odložím nákup a ještě zajdu pro magazín Albert nebo zakoupím Ženu a život či Svět ženy, dle nálady. U voňaveho kapučína si přečtu příběhy moderních žen, skouknu módu pro dokonalé ženy s tomu odpovídajícími příjmy a vezmu si k srdci rady, jak udržovat domácnost s dokonalými spotřebiči. Rady pro zdraví a příběhy ze života mě inspirují k sebezdokonalování. Taky to tak máte s ženskými časopisy? Někdy také zamávám a pozdravím se s okolojdoucími známými.

Tentokrát mě zaujaly nově ušité potahy židlí v bistru. Červené sedačky z látky s vyšívaným zlatavým vzorem z dalekého východu. Jestlipak je zakoupili u nás nebo přivezli odkudsi z daleka? Také jsem si poprvé se zájmem prohlédla exotické lustry a za mnou stojícího zřejmě Buddhu z bílé natřeného materiálu. Ve tváři se trochu podobá majiteli bistra Shang Hai, kterému zde často pomáhá jeho česká manželka.

Všem okolo chutnají rýže nebo těstoviny s čínskými jídly. Nejím maso, takže asi zůstanu u kapučína.

Změna je fajn, ale rituály jsou taky fajn. Zvedám se a vedle v květinářství nakoupím aranžmá s vánoční hvězdou, se kterou si přinesu domů vánoční náladu.

Přeji všem příjemné prožití adventu a vánoc.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lenka Hoffmannová | úterý 20.11.2012 20:07 | karma článku: 12,05 | přečteno: 1022x