Mluvčí IDF se ptá Hamasu: Co se snažíte utajit

Znovu a znovu šíří lži a polopravdy, "obviňuje Andrei Hamas.Palestinské zdroje v Gaze blízké Hamasu v neděli oznámily, že dva muži ve věku kolem 20 byli zabiti při náletu Izraelských vzdušných sil (IAF).

Palestinský zdravotník řekl, že "těla dvou občanů byla roztrhána během leteckého útoku na Jabalia v severní Gaze a následně byla dopravena  sanitkami" do nejbližší nemocnice.
Mluvčí ministerstva zdravotnictví Hamasu uvedl jména těchto obětí jako Ayman Annajjara a Muhanad Hammouda.
IDF zpravidla potvrzuje, že provedla nálety proti teroristům v Gaze, ale v tomto případě se tak nestalo, když uvedla, že se nezabývá zahraničními zprávami.
Navíc mluvčí IDF v arabském jazyce major Avichai Adrei později zpochybnil palestinskou historku a obvinil Hamas z toho, že se snaží skrýt skutečnou příčinu exploze, která zabila dva teroristy.
Tweetoval, že "mnoho svědectví z pásma Gazy vyvolává zásadní pochybnosti o důvěryhodnosti oznámení ministerstva zdravotnictví Hamasu ke smrti obou teroristů."
"Co se Hamas snaží skrývat? Znovu a znovu šíří lži a polopravdy, " obvinil Adrei. Hamas
"Místo toho, abyste přiznali pravdu a oznámili, co se opravdu stalo na hřbitově v Jabalíji, raději automaticky obviňujete Izrael," dodal.
"Vyzývám ministerstvo zdravotnictví Hamasu, aby odhalil skutečný důvod exploze," řekl.
Prohlášení Adrei předpokládá, že Izrael nestojí za explozí, která zabila ty dva, a že byli zabiti místo toho kvůli "nehodě při práci", což znamená, že byli roztrháni předčasně explodující výbušninou

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lenka Hoffmannová | pondělí 30.7.2018 14:23 | karma článku: 29,87 | přečteno: 934x