Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mé izraelské instinkty mě nakoply, říká teenagerka zraněná při útoku v Londýně

Jovel Levkovski je mezi 5 pobodanými útočníkem, který zabil Američanku. Jovel říká, že se nebojí v Izraeli a nevidí žádný důvod cítit strach ve Velké Británii.

Izraelská teenagerka, která byla pobodaná při útoku v Londýně ve středu večer, říká, že její "izraelské instinkty ji nakoply", když vypráví o incidentu. Jovel Levkovski, 18, byla mezi pěti lidmi zraněnými při teroristickém útoku na Russell Square v Londýně, ve kterém byla jedna americká žena zabita. Britští, američtí a australští státní příslušníci byli také mezi zraněnými, ale nikdo další naštěstí neutrpěl životu nebezpečná zranění.

Britská policie prohlásila, že pachatel, norský muslim somálského původu, 19, zapojený do "spontánního útoku" si vybral oběti "v náhodném pořadí". Také prý nebyly shledány žádné známky radikálního islámu jako motivu a příčinou "této tragické události byla psychická porucha pachatele", řekl komisař metropolitní policie, asistent Mark Rowley. Londýnský starosta Sadiq Khan také řekl, že "neexistuje vůbec žádný důkaz", že útočník byl motivován terorismem.

Levkovski řekla, že je v Londýně na dovolené se svým dědečkem předtím, než má nastoupit službu v Izraelské armádě příští týden. Vypráví, jak šla se svým dědečkem po večeři po Russell Square zpět do hotelu, když náhle uslyšeli křik.

"Uslyšela jsem křik a mé izraelské instinkty mě nakoply", řekla armádnímu rozhlasu. Na náměstí nebylo mnoho lidí, dívka náhle spatřila dva muže běžící směrem k nim. "Předpokládala jsem, že to je teroristický útok, a že ti dva se snaží uniknout", řekla. "Šla jsem prvnímu z nich na pomoc a pocítila jsem bolest na ruce." Levkovski řekla, že muž, kterému se snažila pomoci se ukázalo být útočníkem, a že druhý muž se ho snažil chytit.

Pak uviděla ženu a muže celé od krve, když si náhle uvědomila, že také krvácí. Žena později podlehla s svým zraněním. Izraelská dívka byla lehce zraněna a byla propuštěna z nemocnice krátce poté, co byla ošetřena v nemocnici.

Levkovski prohlásila, že ona a její dědeček budou pokračovat ve své cestě, a to navzdory útoku. "Chceme vidět show a mít co nejvíc zážitků. Nebojím v Izraeli, takže není žádný důvod, abych začal mít strach v Londýně. "

Policisté při zatýkání podezřelého z vraždy omráčili zbraní. V ulicích Londýna bude zvýšen počet policistů se zbraní po incidentu, který přišel jen několik dní poté, co úřady upozorňovaly veřejnost, že musí být bdělá z důvodu útoků inspirovaných Islámským státem jinde v Evropě. Policisté v Británii nenosí u sebe zbraně a tento princip zůstane zachován. Kromě několika nově přidaných ozbrojených policistů, většina ze 31 tisíc příslušníků policie zůstane neozbrojena.

Policie uvedla, že obdržela mnoho telefonátů od veřejnosti kolem 10:30 hodin večer místního času právě ve středu, že muži s nožem napadají lidi v ulicích kolem Russell Square, rušném centrálním náměstí plném studentů a turistů.

Starosta Khan vyzval veřejnost, aby zachovala klid a zůstala ostražitá, a vyzval lidi, aby byli v první linii obrany proti jakékoli formě útoku. "My všichni hrajeme zásadní roli jako oči a uši pro naši policii a bezpečnostní služby a pomáháme zajistit ochranu Londýna", řekl.

Nůž je nejčastější vražedná zbraň v Británii, kde platí přísné zákony ohledně zbraní. Bylo zde provedeno 186 zabití nožem během jednoho roku od března 2015, podle vládních statistik - třetina všech vražd.

V posledních třech letech v Londýně zaznamenali dva útoky nožem, inspirované radikálním islámem. V květnu 2013 dva Londýňané inspirovaní al-Kajdou podřízli mladého vojáka mimo službu Lee Rigbyho na ulici blízko kasáren. V lednu, mentálně nemocný Muhiddin Mire se pokusil podříznout pasažéra v londýnském metru a křičel, že to dělá pro Sýrii.

 

Autor: Lenka Hoffmannová | neděle 7.8.2016 18:45 | karma článku: 24,25 | přečteno: 968x
  • Další články autora

Lenka Hoffmannová

Lev Nikolajevič Tolstoj o pravdě, násilí a vládě

Lev Nikolajevič Tolstoj (1828 - 1910), ruský spisovatel a filozof, se narodil na malém rodinném statku u průmyslového města Tula asi 150 km jižně od Moskvy. Čtvrtý z pěti dětí studoval právo a jazyky na Kazaňské univerzitě.

16.6.2019 v 9:37 | Karma: 18,44 | Přečteno: 426x | Diskuse| Kultura

Lenka Hoffmannová

Happy Birthday Trump...and Che Gevara

Je ironií, že kapitalista Donald Trump a komunista Che Guevara mají narozeniny ve stejný den. Prezident Trump včera 14. června oslavil 73. narozeniny, zatímco Guevara by měl 92 let.

15.6.2019 v 13:40 | Karma: 8,80 | Přečteno: 264x | Diskuse| Společnost

Lenka Hoffmannová

Židé slaví svátek Šavuot

Dnes večer tento svátek končí. Svátek Šavuot je dvoudenní a začíná večer 5. měsíce Sivanu a trvá do soumraku 7. Sivanu. Každoročně o svátku Šavuot si Židé připomínají přijetí Tóry od B.ha na hoře Sinaj.

10.6.2019 v 16:45 | Karma: 10,09 | Přečteno: 201x | Diskuse| Kultura

Lenka Hoffmannová

Škoda na majetku? Náklady na vyprání zakouřeného oblečení

Pan rabín Jicchak Seifert, ředitel jeruzalémské ješivy se na Facebooku podělil o zážitek, kdy v okolí vypuklo několik požárů, které způsobily balonky s hořlavinou poslané Palestinci ze Západního břehu.

31.5.2019 v 19:32 | Karma: 14,05 | Přečteno: 368x | Diskuse| Cestování

Lenka Hoffmannová

Ranní čtení denního tisku

Čekání na vlak si krátím potulováním se kolem stojanu s novinami a čtením méně či více zajímavých názvů článků. Politikou včera a předevčírem hýbou škatule kolem ministra kultury Staňka. Dnes konečně Babišúv střet zájmů...

31.5.2019 v 15:42 | Karma: 13,74 | Přečteno: 351x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi