Kočička a Pejsek na návštěvě v naši kavárně PIKOLA

Pejsek i Kočička si dají kávičku a k ní dortík. Čokoládový dortík jim velmi chutná, následuje radování se a focení, poté vyzvídání receptu na obsluze. Recept k jejich překvapení není tajný, dokonce obsahuje i trošku chilli.

Ochutnávají tu nejlepší polévku z upečeného celeru s kokosovým mlékem.Kočička již ztrácí sílu, Pejsek má ještě před sebou sendvič s pomalu pečeným masem, rukolou a nakládanou červenou cibulí. "Pomůžeš mi s tím sendvičem?" táže se funíce své partnerky, ta opáčí: "Už mám plné bříško, ale trošku ochutnám."

Pár se svěří, že přijeli z daleka do Velkých Losin a pravidelně tam mlsají vyhlášené koláče z Pralinkárny. Doporučuji jim také vynikající a velký rohlíček plný oříšků nahoře s pařížským krémem politý čokoládou, na tom tamtéž zase ujíždím já. Pejsek a Kočička museli plánované výlety do Jesenických hor načas vzdát kvůli onemocnění Kočičky. Také navštívili nedaleký Cakir´s Burger s vyhlášeným repertoárem. 

Pejsek i Kočička se svěřují, že se o našich vyhlášených podnicích dozvěděli z vyhlášené knížky o nejvyhlášenějších kavárnách a podobných podnicích od herce Lukáše Hejlíka.

Pejsek stále čeká na pomalu pečené masíčko, trochu přitom funí a stále se dožaduje pomoci partnerky. "Tak si to u nás moc užijte a teď budete trávit jako pejsek a Kočička, že jo," loučím se s nimi a sklízím salvu smíchu. Bylo to hezké setkání. 

"Já tady chodím skoro každý den," dím. "No to se vám vůbec nedivíme," dí na oplátku Pejsek s Kočičkou a spokojeně se přitom usmívají. 

Tento týden se načas do PIKOLY vrátil sice mladinký, ale vynikající kuchař, původním povoláním počítačový grafik. Napadlo mě, že základní dovedností kuchaře je líbivé naservírování jídla. To Honza Staněk opravdu ovládá, Osvědčil se nejen v PIKOLE, ale i na vernisážích a dalších akcích nejen u nás. 

Tento víkend vám mimo jiné naservíruje Bůvolí mozzarelu s červenou řepou, jahodovým gelem a cuketou, či Celer se žampiony sezamem a kyselým máslem, tak dobrou chuť.

Autor: Lenka Hoffmannová | pátek 19.7.2019 19:35 | karma článku: 9,05 | přečteno: 280x