Jeseníky v říjnu - fotoblog

Krásné říjnové odpoledne láká k procházce barevnou přírodou Jeseníků se smíšenými lesy, řekou Desnou a nejen houbami. Pošmourné ráno se proměnilo ve slunečné a poměrně teplé odpoledne. Můžeme vyrazit autobusem do Koutů nad Desnou.

Stoupání do příkrých strání a zkoumání vrstvy listí, jehličí, mechu a suchých větví, zda se někde v nich či pod nimi nachází další suchohříbek, hříbek, holubinka či krásně vybarvená muchomůrka červená k večeři nebo jen jako úlovek pro nový foťák, to vše vás příjemně unaví a nabije pozitivní energií pro dalších několik dní.

Zakousnete menší svačinku, chvíli laškujete se stádem koček čekajících před vchodech na páníčky a hlavně masenkodárce. Pokecáte s místními dámami, které překvapíte nebývalým množstvím jedlých hub ve vašem košíku.

Na vlakovém nádraží posedíte na lavičce vedle nádražního patnáctiletého kocoura a od místního páru se dozvíte, že vlak dnes ještě spíš nejel. Prý kvůli jakési nehodě nebo dokonce nehodám. Když už téměř vyrazíte do místního penzionu vyhlášeného borůvkovými knedlíky, přijede náhradní autobus s milou dívčinou v krásném světlezeleném sáčku, které je součástí uniformy průvodčí soukromého dopravce Veolia.

Cestou domů z nádraží ještě zakoupíte houskový knedlík, který se moc hodí k houbové omáčce z dnešních nasbíraných hub.

Přijeďte k nám. Pohladíte duši v krásné přírodě, potkáte příjemné lidičky, zažijete dobrodružství a pochutnáte si na místních specialitách.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lenka Hoffmannová | čtvrtek 18.10.2012 7:30 | karma článku: 19,41 | přečteno: 1190x