Izraelští výsadkáři se zúčastnili vojenského cvičení armád 19 států ve východní Evropě

Vojáci IDF (Israel Defence Forces) se poprvé v historii zúčastnili vojenského cvičení NATO Saber Strike (Šavlový útok).18 tisíc vojáků z 19 zemí nejen NATO operovalo v Polsku, Estonsku, Lotyšsku a Litvě.

Izrael navzdory tomu, že není členem NATO, vyslal své výsadkáře do bojů na vojenském cvičení v rámci 173. brigády amerického kontingentu v Evropě. 

"S armádou USA a dalších zemí jsme se účastnili velmi intenzivního a fascinujícího cvičení," řekl major IDF Ido. "Spolupráce byla zaměřena na specifické techniky a cvičení. Bylo to poprvé, kdy se IDF účastnily cvičení takového rozsahu. Jednotka 40 izraelských důstojníků a výsadkářů z průzkumného praporu se účastnila seskoků a dalšího cvičení."

Během cvičení bojovaly společně vojenské síly z USA, Itálie, Španělska, Polska a dalších zemí. Od plánování mise až po seskoky mezinárodní cvičení splnilo svůj cíl spojit armády z celého světa, aby společně pracovali a sdíleli své znalosti a zkušenosti.

 Major Ido poznamenal, že izraelské síly se soustředily na spolupráci s americkou armádou. "Zaměřili jsme se na taktiku a na to, jak obsadit letiště a další cíle. Sdíleli jsme znalosti. Naši kluci a američtí vojáci navzájem sdíleli spousty znalostí a zkušeností. Našim hlavním cílem bylo učit se a pozorovat, zaměřit se na spolupráci a taktiku," dodal. "Máme spoustu zkušeností, ale armády USA a dalších zemí přispěly svými vlastními zkušenostmi a sdíleli společně své znalosti."

Další zajímavou částí cvičení pro vojáky IDF byla polská krajina. Vojáci IDF většinou provádí vojenské cvičení v lesnatém a křovinatém terénu. V Polsku nejsou tak husté lesy a půda je mnohem bažinatější a blátivější.

Major Jotam, hlavní velitel izraelských sil byl "zvláště poslán do Polska, aby trénoval spolu s kolegy během 70. výročí založení státu Izrael ve cvičení, které demonstrovalo sílu a spolupráci mezi IDF a americkou armádou," řekl. "Pro mě, je to obrovská čest a hrdost velet parašutistům, kteří reprezentují IDF a stát Izrael na tomto cvičení," řekl.

Izrael běžně spolupracuje s dalšími ozbrojenými složkami významných spojenců a posiluje obecně globální bezpečnost. 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lenka Hoffmannová | středa 20.6.2018 7:29 | karma článku: 19,64 | přečteno: 432x