Bezruký ďábel inspiruje mladé

Kubánský cyklista Damian Lopez Alfonzo přijíždí do Izraele, aby se zúčastnil charitativního závodu, který organizuje nemocnice v Jeruzalémě. Vstaň, když jsi dole a nedovol tvému postižení, aby tě omezovalo, je jeho krédo.

Kubánský cyklista Damian Lopez Alonso

Damian přišel o obě ruce před dvaceti lety. Jako dítě porážel na kole všechny kluky v okolí, dokonce i ty starší. Když mu bylo 13, pouštěli s kluky draky v ulicích Havany. Ten se zachytil v drátech elektrického vedení, a když se jej hbitý Damian pokoušel vyprostit, dotkl se drátů a při následném výboji byl těžce popálen. Museli mu amputovat obě paže. 

Damian není z těch, kteří se vzdávají. Začal opět jezdit a co víc, vítězit. Zúčastnil se paralympijských her v Londýně a sní o medailích.

Damian říká: "Nebojím se ničeho. Nikdy jsem se nebál. ...Teď se připravuji na Paralympijské hry v Soči...Mým cílem je zisk medailí...Výhra vždy znamená jít dál, dopředu...Život je pro mě závod. Každý den, který promarním, je ztracený den. Ten den se už nikdy nezopakuje. Takový přístup ti pomůže život opravdu prožít."

Toto je další příběh člověka, který překonává překážky, svůj handicap a obrovské obtíže pro úspěšný život. Jestliže to dokáže on, i my, obyčejní smrtelníci můžeme dosáhnout svá malá vítězství překonáváním obtíží, že ano.

Proto byl Damian pozván do Izraele, aby se zúčastnil charitativního závodu a inspiroval tak mladé.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lenka Hoffmannová | neděle 27.10.2013 7:14 | karma článku: 15,09 | přečteno: 804x