Valentýn ? Néééé

Já souhlasím se svátkem práce i dnem matek, tyto dny mají svoje opodstatnění, ale svátek sv.Valentýna ? Nestačí, že když se dva milují oslaví spolu výročí či narozeniny toho druhého ? Je tenhle svátek pro společnost natolik důležitý, že si to lidi bez něj neumí představit ?

Odpovím za sebe.

Umí, ale nechtějí.

Z medií víme, že asi ve 3.století tento Valentýn oddával zamilované páry, které nechtěli oddat v kostele kvůli různým důvodům. Příběhy jsou krásné, až romantické. Vznik svátku sv. Valentýna je dle různých zdrojů připisován Anglii, ale například i Americe. Je jedno kde nebo jak to bylo vymyšleno. Obchodníci se tohoto pána chytily a rozjeli velmi slušnou mašinérii od květin až po zlaté hodinky.

Hlavní je, že lidé jsou ochotni za tento svátek utratit i několik tisíc korun a obchodníci si tudíž namastí kapsy.

Ale proč ? Nechápu to. Je to naprosto nafouknutý až je mi z toho zle.

Neslavím, slavit nebudu, nechci, nikdo mě k tomu nedonutí. Nesnáším v krámech ty vyvěšená srdce, růžové stuhy a plno červeného krepáku. Nestačí, že se lidi otřepou z Vánoc ? A co navíc ti, kteří nikoho nemají ? Akorát tak depresi.

Dál to komentovat nebudu, ale jedno je jisté – Mikuláše přestáváme slavit a Valentýna si jsem cpeme na zlatým podnose. Oba byly světci, takže by měli být oslavování stejně !!!

 

Nejspíš založím skupinu Anti-Valentýn. A propó jsem zadaný a oslava našeho výročí je vždycky úžasná a trapnost zvaný svátek zamilovaných se k nám nikdy nevetře – i když letos už mi moje polovička navrhovala večeři a jiné „výmysly“. Striktně jsem odmítl.

 

Mějte se a smějte se 

 

https://www.facebook.com/ladislavhoberlantofficial

file:///C:/Users/jiř%EDk/Desktop/valen.png

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Hoberlant | středa 12.2.2014 19:00 | karma článku: 21,60 | přečteno: 1025x
  • Další články autora

Ladislav Hoberlant

V kavárně

2.3.2016 v 7:35 | Karma: 7,32

Ladislav Hoberlant

Vdal jsem jí!

28.9.2015 v 20:04 | Karma: 15,84

Ladislav Hoberlant

#BringBackOurGirls

15.5.2014 v 15:46 | Karma: 11,30

Ladislav Hoberlant

Dietní plán - Nežrat !!!

8.1.2014 v 7:45 | Karma: 15,27