Nabízím spolupráci Rekonstrukci státu

Tiskem prolétla informace, že skupina firem a neziskových organizací spojila své síly a pod názvem Rekonstrukce státu se snaží prosadit zákony, které mají za cíl vymýtit korupci cestou přesvědčování jednotlivých poslanců napříč politickým spektrem, aby hlasovali pro tyto zákony. 

Jejich záměr byl částečně přerušen rozpuštěním sněmovny a vypsáním předčasných voleb. Proto se nyní zaměřili na nejvýše postavené krajské kandidáty jednotlivých stran a politických uskupení ve snaze přimět je, aby svým podpisem stvrdili snahu podílet se na tvorbě a prosazení protikorupčních zákonů, pokud se dostanou do parlamentu.

Počínání Rekonstrukce státu považuji za velmi prospěšné a ráda bych s nimi v budoucnu spolupracovala, pakliže bych byla zvolena do poslanecké sněmovny. Mrzí mě, že jejich úsilí směřuje, i přes výroky o oslovení celého politického spektra, pouze k velkým stranám a neosloví politická uskupení, která mají podporu těchto zákonů přímo ve svém programu.

Za mě osobně mohu říci, že budu velmi ráda spolupracovat na prosazení zákonů, které přinesou transparentnější a rovnoprávnější prostředí. Jmenovitě zákon o veřejných zakázkách, zákon o financování politických stran a dalších, které omezí moc politiků a dají občanům do rukou víc možností, jak se zapojit do řízení státu.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku
https://www.facebook.com/janahnykova.cz a Facebooku Hnutí Úsvit
https://www.facebook.com/hnutiusvit.cz

Autor: Jana Hnyková | pondělí 23.9.2013 19:35 | karma článku: 6,95 | přečteno: 421x