Chválím! Dobrý nápad, jak zajistit dostatek školek pro děti!

S nápadem, jak levně a efektivně vytvořit chybějící školky, přišlo město Liberec. Namísto toho, aby stavělo další budovu, tak jak se to stalo v případě školky v Ruprechticích, která stála město čtyřicet milionů, využilo město volných kapacit Základní školy Broumovská a vytvořilo školku pro čtyřicet osm dětí. A cena? Dvě stě padesát tisíc.

V současné době chybí v Liberci tři sta míst v mateřských školkách, což je o deset procent víc, než je stávající kapacita školek. Tři sta dětí nemůže nastoupit do školky a rodiče s nimi musejí zůstat doma.

Domnívám se, že tvorba nových mateřinek přidružených k základním školám, je dobrý trend, kterým by se město mělo ubírat. Matky budou moct nastoupit do zaměstnání s vědomím, že je o děti postaráno. Děti samotné si budou pomalu zvykat na školní prostředí a nebude to pro ně taková změna, až nastoupí školní docházku. Ostatně něco podobného funguje už dlouhá léta v Anglii, kde pětileté děti navštěvují jakési školičky, kde se připravují na vstup do školy. Nehledě na to, že finanční úspora takovéhoto řešení je obrovská.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku www.facebook.com/janahnykova.cz

Autor: Jana Hnyková | čtvrtek 26.9.2013 17:22 | karma článku: 10,25 | přečteno: 421x