Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petr.n_22

7. 2. 2010 17:55
desktop

Já vidím častý problém desktopového linuxu právě v milionu drobných chyb, které jednoho dokáží dlouho zdržovat a naštvat.Nemám problém sestavit a přiohnout distribuci pro provoz např. na routeru, ale třeba desktopové ubuntu mě dokáže vytočit, protože se vždy objevl nějaký drobný problém, jehož řešení ovšem zabralo hodiny.

0 0
možnosti

osvetitel

15. 12. 2009 22:44
Zpychli jste vy odpurci "oken" :-))))

Nedavno jeste v Rusku pocitali a mozna jeste nekde pocitaji na koralkovych pocitadlech, ale kritizovat a rozumbradovat umeji dobre !!:-)))))))

0 0
možnosti

Heisenberg

13. 12. 2009 21:53
Flame

Mě připadá, že se autor svým článkem snažil nastartovat flame. Nebo je hodně naivní.

Cituji: "Potřeby a nároky uživatelů neudržitelně rostou a vývojáři své zákazníky nikdy nedohoní." To je pravda jenom částečně. Vývojáři mohou potřeby uživatelů dohonit, pokud sami uživatelé mohou a chtějí být vývojáři. U sofwaru s GNU licencí je to možné.

Pokud se pustíme do povrcního srovnání, pak produkty MS jsou jedny z nejhůře "ohybatelných", sice všechno funguje out of the box, ale užití je značně limitované. Vezměme si například SCOM (ať nezakrsneme u windows) - To je takový pěkný nástroj na monitoring MS programů, ale co dál? SCOM nemá nativní (ani microsoftem podporovanou) podporu monitoringu např. ORACLE, OS/400, zOS, UNIXových OS nemluvě o ohýbání pro monitoring aplikací. Ano funguje přímo z krabice, ale neumí toho ani třetinu, co firma potřebuje.

A co se týče GNU/Linux, tak tamje zřejmá horší programová vybavitelnost. Drtivé uživatelů (kancelář + internet) by ale stačil. Navíc existuje WINE

0 0
možnosti

Heisenberg

14. 12. 2009 2:03
Re: Flame

A k tomu připojování Externího HD.

Ano na Win se většinou rychleji napojí FAT8/16/32 nebo NTFS,

Ale co třeba takový ZFS, ext*, Raiser FS, ... Ne že by je trvalo napojit dlouho, ony ani nejdou namountovat.

Co se týče přívětivosti k externím zařízením, tak MAC OS je dáleko před win.

Jediným důvodem, proč velká část uživatelů, včetně mne zůstává u windows je přeci jenom rychlejší chod her pod windows, než pod WINE (kdyby ale distributoři her vydávali hry pro user friendly distribuce GNU/Linux nebyl by důvod u windows zůstávat už vůbec žádný).

0 0
možnosti

Tobinka

13. 12. 2009 17:42
konečně

Konečně to někdo řekl nahlas ;-D

To je jak v Polsku s pornem. Veřejně to všichni odsuzují a doma v tom jedou.

0 0
možnosti

franie

13. 12. 2009 16:26
NTFS

No ono taky mountovat pod linuxem disk, ktery byl nejspis naformatovan jako NTFS neni zadna sranda. Chtela bych vas videt, jak byste si na Win poradil napriklad s diskem naformatovanym pod Maca, taky byste to asi nemel tak jednoduche... takze tu posledni prihodu bych asi neuvadela jako tak vystiznej priklad

0 0
možnosti

mysak_25

13. 12. 2009 19:31
Re: NTFS

;-DR^

0 0
možnosti

DarkSicek

13. 12. 2009 14:10
a ted ruku na srdce panove a damy

kolikrat vam "spadla" legalne porizena aplikace?  ;-)

0 0
možnosti

frantaflinta58

14. 12. 2009 1:27
Re: a ted ruku na srdce panove a damy

Windows na zhroucení nepotřebují aplikace,hroutí se samy os sebe ;-D

0 0
možnosti

frantaflinta58

13. 12. 2009 13:16
haha

My co léta používáme Macíčky se jen tiše smějeme. Něco jakop bluescreen jsem v životě nezažil, MAC mám zapnutý půl roku bez restartu, v životě jsem nepotřebovy ani jediný program od Microsoftu a programy pro linux mi fungují taky, protože je to UNIX. Navíc mám krásné a intuitivní prostředí ve kterém všechno logicky pasuje a funguje. Windows jsem používal naposledy před 10 lety a nikdy bych se k tomu nevrátil.MAC OS X Leopard na Intelu je opravdu super. MAC může kritizovat jen ten, kdo ho nemá. ;-D

0 0
možnosti

franie

13. 12. 2009 16:27
Re: haha

jo, to je presny. Vite, kdy Macar vypina svuj Mac? Kdyz kupuje novej :)

0 0
možnosti

frantisek8

12. 12. 2009 20:09
CALy

Prosim autora clanku, aby napsal clanek jeste jeden  a v nem  vysvetlil laicke verejnosti system licencovani MS produktu, zejmena system licencovani pristupu  koncovych stanic vuci informacnim systemum MS tzv. CAL.

Z tohoto clanku bude zrejme, jako "moc" jsou OS MS zdarma, resp. kdo namale penize za licence zaplati. Dekuji.

P.S. Predtim si jezste nekde prectete co znamena GNU/Linux (narazka na "...operacniho systemu pana Linuse Torvaldse..."), bude to pro Vas prekvapujici informace!

0 0
možnosti

Aes78

12. 12. 2009 11:19
článek o ničem

Nejsem žádnej počítač.expert, v práci používám linux a doma mám jak xp tak linux, každý systém má své výhody, na linux jsem nemusel šáhnout od té doby co mi ho bratr nainstaloval a funguje bezproblému, když jsem koupil dig. foták a připojil jsem ho tak si ho to našlo bez problému, což v xp jsem musel instalovat ovladače, pro kancelářskou práci linux nemá chybu.Za tu dobu co v práci používám linux asi 6 let, jsem neměl problémy z žádným virem, nebo něčím podobným.  Vokna mají výhodu, že si je jako laik nainst. sám, a je pro ně spousta programů.

0 0
možnosti

My.WinCleaner

11. 12. 2009 21:24
Autor píše:

"Drivery k základní

desce, grafické kartě a zvuku jsou již se „Sedmičkami" zbytečností".  To je teda fakt, možná se se sedmičkam  stane zbytečností i ta moje externí grafická karta, pokud se výrobce neuráčí konečně dodělat na to driver, ten stávající se s Win 7 stal fakt zbytečností.

0 0
možnosti