Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

zombie.cz

7. 12. 2009 16:28
Další zbytečný příspěvek

Další zbytečný příspěvek, tak jenom technická: operační systém pana Linuse Torvalda je jenom jádro. Zbytek je GNU pana Richarda Stallmana, pane studující informatiku.

0 0
možnosti
JD

maudite

7. 12. 2009 16:17
Na internet

pouzivam Linux Knoppix 5.1 , na psani , vypalovani CD, na fotografie a videoformaty atd. Ubuntu 9 64+ Na hry,a obcas na fotografie pouzivam Windows.

Chce to mit dva pocitace a pak se ty nedostatky vsech systemu daji vystat.

Zajimave je, ze jsem ty dva pocitace jeste nedokazal vzajemne propojit. Dataq mezi nimi prenasim na USB sticku.

Co se tyka budoucnosti, vidim ji v Linuxu , platformach Ubuntu, Mandriva a Knoppix.

Microsoftacke produkty ceka stejny osud jako mel OS2 od IBM.

0 0
možnosti
D

Dick

8. 12. 2009 6:30
Re: Na internet

Po síti s tím přeci není problém. Slyšel jste o Samba serveru?

0 0
možnosti
LP

Lukáš Pecha

7. 12. 2009 15:33
Lama!

Nic překvapivého jsi nenapsal. Každý normální uživatel Windows si je dnes snad už umí nakonfigurovat, zakázat ve Službách Windows nechtěné služby, odinstalovat Dr.Watsona a přispůsobit je svým požadavkům. Jestliže jako student v 18 letech toto neumíš a ještě se tomu divíš, raději si změň školu. Linuxáci bez konfigurace ten svůj "zázračný" OS ani nespustí. OS Windows je to nejlepší co v současné době máme. Má ho skoro každý i na neuvěřitelně pitomých konfiguracích hardware a jede jim to! Můžou přehrávat audia a videa, tisknout atd., existuje obrovské množství programů placených i neplacených což se nedá říct např. o Linuxu. Ikdyž v poslední době oslovuje i u nás dost uživatelů počítačů Apple Mac OS Leopard, jeho velkou nevýhodu masového rozšíření zatím zůstává cena a zatím nemožnost "postavit" si počítač dle vlastních představ v domácích podmínkách.

0 0
možnosti
AK

apocalyptor

7. 12. 2009 15:52
Re: Lama!

Ze je Windows nejlepsi jsem si naivne myslel donedavna taky, mozna to tak i bylo. Ale nedavno jsem si poridil iPhone, a uz jsem si timto tvrzenim nebyl tak jist. A nasledovalo Ubuntu na mem novem pocitaci. Chtel jsem si jen tak zaexperimentovat, a po odzkouseni ho zase smaznout.  Nicmene i jako byvaly priznivec Microsoftu jsem musel uznat, ze Ubuntu je proste uzivatelsky lepsi, vsechno tam funguje bez problemu, takze jsem Windows opustil. Jako uzivatel jsem oportunista - beru to nejlepsi co je k dispozici, pokud bude zase Windows lepsi, tak proc ne. Ubuntu se mi opravdu libi, protoze je dobre promyslen - nemusim porad donekonecna updatovat nebo se starat o antivirovy software, vsechny programy mi behaji lepe, a vubec to vypada, ze ten system nezatezuje pocitac jako Windows. Spustit pocitac je tak 3-4 rychlejsi nez s Windows.

0 0
možnosti
Z

zv02

7. 12. 2009 15:31
Vůbec jsem nepochopil

smysl tohoto článku. Proč byl napsán? Co mělo být nosnou myšlenou? Jestli to byl referát, tak jo. Byl napsán, vlk se nažral.

0 0
možnosti
B

bullterrier.proti.eu

7. 12. 2009 15:28
Překvapuje mě,

kolik lidí zde používá (K)Ubuntu a klony. Sám toto také píši z Crunchbang Linuxu (srdeční záležitost). Ale nepopírám, že WinXP byl povedený systém a sedmičky možná budou taky, ale zatím se je učit nebudu. V práci je budeme mít tak za 4 roky (cyklus obměny PC) a do té doby si vystačím se znalostmi XP/2003. Mimochodem jablíčkáři, teď jsem měl něco dělat na MACkovi a mohu vám říct, že i když jsem věděl, že je to BSD, tak než jsem našel terminál, tak jsem ten systém desetkrát proklel :-D. (Potřeboval jsem u známé vybalit něco z raru a našel jsem jen modul na spouštění z příkazové řádky).

0 0
možnosti
PG

quido

10. 12. 2009 23:24
Re: Překvapuje mě,

No, byl jsem zapřísáhlý odpůrce (kritik) Win, byť jsem je používal, přišly 2000, těsně následovány XP a bylo po problémech - ze zvědavosti odzkoušel Ubuntu - velmi povedená distribuce - rodičům, kterým jsem seskládal postarší PC doslova ze šuplíkových zásob, na prohlížení webu, e-maily a procházení fotek z dovolené to stačí až až - minimální nároky, měl jsem jen problém se zvukovou kartou - vše ostatní fungovalo na první škytnutí - velmi příjemné překvapení..

Teď mám novou malou Toshibu (T115) a nevycházím z údivu, jak dokázal Mikrosoft "očesat" Visty (které mi bohudík jen dočasně běhaly na novém stolním počítači v práci ... brrr - downgrade během týdne) a jak jsou "7" svižné i na tak nízké konfiguraci . kdo čekal na systém po XP - ano "7" jsou konečně zase "normální" systém :-)

0 0
možnosti
HK

tnx

7. 12. 2009 15:04
Je to uplne jedno

Dokud budou operacni systemy spravovat jejich uzivatele, tak na tom budou vsechny stejne spatne. Stejne jak by na tom byla auta, na kterych by si vsechno opravovali a nastavovali jejich majitele. Aneb klasicka poucka:"Kazdy system je tak stabilni, jak kvalifikovany je jeho spravce."

0 0
možnosti
H

Honza423

7. 12. 2009 14:49
Tady rejpal - tady rejpal

Nic proti, ale tyhle kecy a žabomyší války jsou normálnímu člověku k smíchu. Vždy znovu žasnu nad jak se kdekdo ohání nutností Photoshopu ( samozřejmě kradeného ) a když se ho zeptám co v tom dělá tak umí jen redukci červených očí + výřez a tím to končí, to samé nejnovější Office bo to má ty nové funkce na které jsem tolik čekal a výsledný dokument odpovídá práci středně zdatného člověka na stroji 286 s Win3.11 a takhle je to se vším. Jen byly dostupné Sedmičky tak hafo zákazníků je okamžitě stáhlo a pak volalo že jim nefunguje to či ono a že se v tom nevyznají ale že jim na to stojí ten busynes a tačou peníze a kdesi cosi a chtěli po mně div ne abych jim zaplatil za uvedení do provozu to co sami podrbali. Není to v platformách nebo systémech - je to v lidech a jejich blbosti která nezná hranic.

0 0
možnosti
MM

BlackAnonym

7. 12. 2009 16:04
Re: Tady rejpal - tady rejpal

no možná kdyby si spravoval graficky studio jako ja tak by jsi nebyl tak "chytrej"...a to se ani nebavim o tom co si o linuxu podobnych pokusech mysli šéf:)

0 0
možnosti
DO

David Ondrejkovič

7. 12. 2009 14:01
Co to je Windows? Co to je Linux? Co to je MAC?

Já vůbec, ale vůbec nevím o čem mluvíte a jaká neznámá slova to tady používáte - já chci přijít k počítači a upravovat fotky. Já chci přijít k počítači a poslouchat hudbu. Já chci přijít k počítači a střihat video. Já chci přijít k počítači a psát dokumenty, dělat tabulky a prezentace. Já chci přijít k počítači a pracovat s mailem a webem, případně s nějakým online kecálkem. Chci strčit do počítače flešku nebo disk a číst z ní nebo zapisovat. Chci na počítači vypalovat CD nebo DVD. Chci se na PC dívat na DVB-T TV. Já chci přijít k počítači a.......a nejlépe se vůbec nezajímat jaký operační systém na něm je. K čemu mi takové vědomí je?

Tak ať si na něm každý má co chce - hlavně když to dělá to co chci.

PS: A pro úplnost - mám Linux Ubuntu 9.10 a při připojení mobilního telefonu jsem měl úplně, ale úplně opačnou zkušenost než autor popisuje s diskem. Linux hned a automaticky - Windows až po složitých instalacích mnoha megabajtů proprietálního softwaru a vyřešení konfliktu s antivirem.

0 0
možnosti
RRS

(gbd)

11. 12. 2009 7:19
Re: Co to je Windows? Co to je Linux? Co to je MAC?

Mne Ubuntu zachraňuje, když nám přinesou disk s daty pro marktetingové oddělení - pravidelně "macovský". Ale jinak máme (skoro) vše Windowsové...

0 0
možnosti
R

Rebe

7. 12. 2009 14:00
Milý Jane Hnízdile,

netuším, kdo jsou to ti Vaši spolužáci, ale asi nebudou mít ještě dokončené základní vzdělání, že?? Jinak byste nemohl mít v textu tolik hrubých chyb.

Vykašlete se na Windows, blogy a celé to Vaše "mudrování" a raději si zakupte učebnici českého jazyka pro základní školy.

0 0
možnosti
SS

Sylvus

7. 12. 2009 15:21
Re: Milý Jane Hnízdile,

Milý/á Rebe. Asi by jste se divil/la, že někteří vysokoškoláci dokáží napsat v textu tolik hrubých chyb, že se ani vyučujícím na základní škole o tom nesnilo :-D Holt, v dnešní době se tomuto jevu nevyhneme.. Tato generace bude raději řešit Win či Lin, nežli y/i s/z a pod.

0 0
možnosti
GM

guliverm

7. 12. 2009 13:56
Je to jako se značky aut. Které je lepší?

Profesionálně uživatelsky pracuji v Microsoft Vista, amatérsky ve Microsoft 7. Přechod z XP byl jako do jiného auta, všechno funguje, jen je třeba zvyknout kde jsou ovládání a jak vystavuje spojka-brzdy. Takža uživatelsky jsou tyto tlachanice nanic.

0 0
možnosti
MM

aarghot

7. 12. 2009 14:12
Re: Je to jako se značky aut. Které je lepší?

profesionalne uzivatelsky - genialni :)

0 0
možnosti