Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Už mne ty tanečky kolem nekuřáckého zákona vážně se.ou

Pořád dokola se mele ve vládě i poslanecké sněmovně, jak zatočíme s kuřáky, kteří nejen smrdí, ale svým smradem obtěžují i voňavé nekuřáky, jižto se cítí být tímto diskriminováni a obtěžováni na své cestě lemované růžovými ,

okvětními lístky.

Všude v civilizované Evropě to mají a nemohou si to vynachválit, tržby rostou, klientů přibývá, spokojenost zákazníků dosahuje nebeských výšin. Majitelé hospod i jiných špeluněk jsou nadšení a provolávají slávu socialistickým vládám. Ráj na zemi dalo by se říci. Takto hovoří oficiální propaganda, kdo tam byl, ví, že to až tak horké není, mnoho tradičních hospod zkrachovalo, lidé mající špetku hrdosti do těchto uměle nekuřáckých podniků přestali chodit, jelikož je pod jejich úroveň se vystavovat na chodníku jako naprostý ztroskotanec a roztřepanou rukou z chladu si tam zapalovat cigaretu. Klientela původně nekuřáckých podniků se rozplynula i do uměle nekuřáckých, takže i tam zaznamenali úbytek, mnohde i úpadek.

Naše společnost po 89. a západní vlastně hned po II. WW se proklamuje jako společnost demokracie a svobody. Pokud se zamyslíme nad současným stavem, nachází se ve stavu naprosté schizofrenie. Za jakýchkoliv okolností a navzdory jakémukoliv zdravému rozumu se snaží konat absolutní dobro, otázka zní, pro koho to je dobro a pro koho to je zlo. Komu toto nucené dobro prospěje a komu uškodí. V důsledku umělé dobro uškodí všem a to formou návratu, v našem případě, nebo nastolení, v případě západních států, absolutistického socialismu, který musí řídit kompletně celou společnost, od narození nemluvňátka a jeho okamžitým infikováním zákeřnými chorobami, přes totalitně ideologické řízení  základního školství a vytváření jednoho jediného, správného názoru v mladé a nevinné dětské duši, státní financování středních a vysokých škol s preferencí na nesmyslné obory a množství frekventantů, od kterého se odvíjí financování těchto škol. Takže opětné vymývání mozků mající za cíl vytvořit nevýrazného, ač rétorickým uměním vládnoucího, člověka ochotného přijmout za své všechny socialistické doktríny a myšlenky. Zářným příkladem takového člověka je náš současný premiér, pan Sobotka.  Pokračuje to propagandou ve všech médiích, důkazy nemám, ale je naprosto jasné, že motivace psát jen ty velmi správné názory a názory jiné naprosto dehonestovat, je značná. Zda se jedná pouze o motivaci pozitivní, tedy finanční, nebo i o motivaci negativní, tedy vyhrožování a vydírání nelze z hlediska pouhého pozorovatele zjistit. Všechny alternativy jsou možné.  Tomuto tlaku je vystaven občan celý život, nepřehledná džungle zákonů, mnohdy si vzájemně odporujících, z něj činí jen cár zmačkaného papíru, který vůbec neví, zda zrovna teď nespáchal nějaký hrozný, trestný čin, zda se nezpronevěřil, svým chováním principům a hodnotám naší současné, socialistické, evropské unie.

Zpět k tomu protikuřáckému zákonu. Jsou to kecy pro kecy. O nějaké zdraví vůbec nejde, o nějaký smrad vůbec nejde. Pokud je kouření skutečně tak škodlivé, že i pouhá minuta strávená v místnosti s kuřákem se stane katalyzátorem jeho potenciálního, rakovinného onemocnění (to jsem si nevymyslel, slyšel jsem to z úst významné bojovnice proti kouření, jakési lékařky, mně se její jméno hledat nechce, laskavý čtenář, pokud po něm touží, si jej jistě na netu najde), existuje jasné řešení, tedy v socialismu, postavit tabák mimo zákon a trestat jeho distribuci a užívání stejně jako drogy. Do toho se, ovšem, našim socialistům nechce. Kuřáci sice smrdí, obtěžují své okolí a iritují zatvrzelé přívržence „zdravého“ způsobu života, ale těch cca 80 mld. Na spotřební daní je přece jen velké sousto pro socialistický stát. Tyto miliardy nesmrdí, ty jim voní jako božská mana.

V čem tedy žijeme? Svoboda a demokracie, za kterou jsme, údajně, zvonili v 89. klíči to rozhodně není.  Skoro vše je povinné, skoro nic není dobrovolné, právo na majetek a svobodné nakládání sním je pošlapáváno na každém kroku, dokonce se prosadilo i zrušení základního práva nevypovídat proti sobě a osobě sobě blízké, hlavně v dopravních, domnělých přestupcích, kde byla prosazena zodpovědnost majitele vozidla. Konkurenční prostředí pokřivené dotacemi, na které dosáhnou jen vyvolení s cílem zlikvidovat úspěšnější konkurenci, která třeba nevolí socialisty. Charitativní, ale jiné humanitární organisace nejsou placeny z dobrovolných darů, jak by příslušelo, ale placeny z daní všech občanů a hlavně těch, kteří tyto, mnohdy protiobčansky konající organisace, vůbec nechtějí. Paraziti jsou pozitivně diskriminováni, hloupost je preferována, neschopnost je vydávána za přednost. Génius, idiot, pilný, líný, pracující, nepracující, poctivec, zloděj, filantrop, parazit apod. jsou postaveni do stejné řady, bezohledně zda jsou přínosem, či přítěží. Komunistické heslo „každý podle svých schopností, každému podle potřeb“ je zde zcela na místě a to se zaklínáme svobodnou a demokratickou společností, která de facto naprosto neexistuje.

Toto naprosto koreluje s i s navrhovaným protikuřáckým zákonem, drsně zasáhneme do vlastnických práv majitelů restauračních zařízení všeho druhu a zregulujeme jejich činnost a vůbec nám neleží na srdci  jedno ze základních lidských práv a to je právo na majetek a svobodné nakládání sním. Vláda i Parlament by se měli tomuto problému postavit čelem a v duchu socialistických principů, znárodnit veškerá restaurační zařízení, tímto se viditelně odkopat a dát najevo své priority. Pak mohou zakazovat i nařizovat co chtějí, ale se svobodou a demokracií to nebude mít naprosto nic společného. Pravdou je, že většina našich občanů si to bytostně přeje, nostalgie za socialistickou tyranií je silná, ale v tomto případě si nelžeme a neprohlašujme se vyspělou demokratickou zemí.

Jaromír Hlubek – příznivec a volič Svobodných.

 

Autor: Jaromír Hlubek | středa 3.2.2016 21:41 | karma článku: 27,83 | přečteno: 693x
  • Další články autora

Jaromír Hlubek

Podivné jednání i-Dnes

Dnes ve 12:30 jsem udělal zjevně hloupou chybu, přičemž jsem napsal nevinný článeček o podivných pradivných praktiách Penny. Zde je celý jeho přetisk

13.3.2019 v 15:47 | Karma: 0 | Přečteno: 142x | Diskuse| Osobní

Jaromír Hlubek

Řetězec Penny nemá ani trochu rozumu.

V minulém týdnu přestavěli všechny, nevím, možná, všechny, ale naši prodejnu předělali v „Minotaurovo bludiště“.

13.3.2019 v 11:30 | Karma: 4,35 | Přečteno: 110x | Diskuse| Společnost

Jaromír Hlubek

11. září 2001 byl obyčejný den

Před sedmnácti léty nikdo netušil, co se stane. Vůbec nic si z toho dne nepamatuji, nevím co se dělo v práci, ale vím jedno, při cestě domů z práce jsem v autorádiu slyšel napřed nevinnou zprávu: „ Do světového obchodního centra

11.9.2018 v 18:27 | Karma: 20,70 | Přečteno: 693x | Diskuse| Společnost

Jaromír Hlubek

Teď se div člověče

Tento příspěvek neměl být nikdy napsán, pokud jsme opravdová demokracie. Jen zkopíruji co jsem obdržel ke svému nevinnému článečku.

27.7.2018 v 21:07 | Karma: 10,58 | Přečteno: 290x | Diskuse| Společnost

Jaromír Hlubek

Údajně máme svobodu slova

Slovo údajně používám záměrně, jelikož je velmi oblíbeným u našich novinářů. Napsat holý fakt a silně si za ním stát a hájit jej, bez politického pokřivení , je nebezpečné i pro novináře.

27.7.2018 v 19:47 | Karma: 17,20 | Přečteno: 473x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

U nás cyklostezky, v Polsku dálnice. Využít dotace EU jsme vždy nezvládli, říká expert

4. května 2024

Premium Od vstupu Česka do Evropské unie uplynulo 1. května 20 let. Jak tu dobu zhodnotit? Podle politologa...

Alijev má majetek i u vás, EU zavírá oči, říká novinářka o korupci v Ázerbájdžánu

4. května 2024

Premium Leyla Mustafajeva je prozatímní šéfredaktorkou ázerbájdžánského protikorupčního serveru Abzas...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  19:54

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Lepru mezi sebou ve středověku šířili lidé a veverky, tvrdí studie

4. května 2024  19:40

Lepra se ve středověké Anglii přenášela mezi lidmi a veverkami. Zjištění podporuje teorii, že při...

  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik