Red Bull Air Race

Mám rád lidi, kteří dělají velmi dobře svou práci, taky jsem se o to snažil, úplně v jiném oboru, ale na tyto hochy absolutně nemám. To jsou,  i když je to živí a momentálně z toho extra přínos není, chlapi na svém místě a věřím, že v případě válečného konfliktu by to byli oni, kteří by nasedli do létajících strojů a s rizikem života letěli bojovat za Euroatlantické hodnoty, pokud by ještě nějaké zbyly. Jsem naprosto přesvědčen, že se vyrovnají i největším vojenským, pilotním hvězdám.

Jsou to jedni z posledních sportovců, kteří opravdu riskují a sebemenší chyba se jim může stát osudnou. Již jim to, po socialisticku, trochu zregulovali, protože jeden lidský život, ale pořád je to silný adrenalin a kam se hrabou slavní piloti Formule 1. Jsou to v podstatě soukromníci, žádné bohaté firmy.  Nevím kolik vydělávají, spíš mají obrovské náklady s provozem svých špičkových strojů, jsou to nadšenci, sponzoři se k nim asi moc nehrnou. Viděl jsem film o bratrech Wraithech, kteří bojovali sami se sebou i s novou výzvou. Dali do toho všechny své prostředky a technickou invenci a po dlouhých peripetiích, nakonec dosáhli svého snu. Takových nadšenců a zarputilých bojovníků potřebujeme co nejvíc, ne kecalů živících se okrádáním produktivních lidí, ne příživníků dělajících ze své lenosti a hlouposti přednost, ne pseudointelektuálů se třemi vysokoškolskými tituly, za peníze druhých, vysedávajícími  po Pražských kavárnách a každého odpůrce eurosocialismu a novodobé cenzúry, označujících za bolševiky.

 

Jak psal včera kolega bloger, „Dobré ráno Svobodní“, já přidám, „Probuďte se Svobodní“

Jsem příznivec a volič strany Svobodných a nikam nekandiduji.

Teď poslouchám Bohumila Křesťana, mistra Evropy, nevím kolikanásobného, v autokrosu, to je taky jeden z lidí, o kterých jsem psal. Nikdo jemu, ani jeho otci nic nedal. Vše si tvrdě odpracovali a začali od nuly jako bratři Wraithové. 

Autor: Jaromír Hlubek | neděle 6.4.2014 11:57 | karma článku: 7,14 | přečteno: 320x
  • Další články autora

Jaromír Hlubek

Podivné jednání i-Dnes

13.3.2019 v 15:47 | Karma: 0

Jaromír Hlubek

Teď se div člověče

27.7.2018 v 21:07 | Karma: 10,58

Jaromír Hlubek

Údajně máme svobodu slova

27.7.2018 v 19:47 | Karma: 17,20