Původně jsem se tím zabývat vůbec nechtěl, jelikož mi to připadá pod úroveň

Jenže pánové, kolegové Mazal, Dravecký, Dvořák apod. se v tom rachňají. Dělají si karmu na nenávisti vůči Zemanovi. Nevolil jsem jej, ale je to president a ani president není ušetřen omylů.

Stejně tak není ušetřen omylů žádný z nás, ať již žijící, či již nežijící. Diskusní příspěvky mi přišly příliš krátké, proto jsem se rozhodl pro článek. My se tady utápíme v žabo-myších sporech, zda pan Peroutka napsal toto nebo tamto. Většina ze zdejších autorů slyšela poprvé o Peroutkovi v momentu, kdy jej zmínil president a možná i předtím, když byl modlou Havlovců. Já jej osobně neznám a nikdy jsem od něj nic nečetl, kdo četl, nechť se přihlásí. Nejsmutnější je, že toto melodrama se stalo hlavní zprávou ve všech sdělovacích prostředcích a všichni se z ní chtějí.., spíš si chtějí přihřát polívčičku a udělat se populárním. Za 75 let se může stát, že velmi pejorativní bude připomenutí, že Baroso, Junker, Ashton, Obama, …. Byli gentlemani.

Nikdy jsem nevěřil na Českou malost, ale tady se projevuje v plné nahotě. Důležité věci v dějinách nás nechávají naprosto inertními i kdyby to mělo znamenat naši zkázu a zánik veškerého, co naši předkové vybudovali. Doba Peroutky byla pohnutá, národní socialismus vítězil na všech frontách a v patách měl komunismus, který již zažila většina z nás. Pro mne je hrdinou a trubadůrem správných myšlenek Karel Kryl. Nepsal články, ale jeho texty byly geniální, i ten poslední, nejsem si jist, že byl poslední. Tam je třeba upírat pozornost, ne na nějaké Zemany, kterým občas něco uletí, ne na staré autory, kterým taky mohlo občas něco uletět. Komu z nás občas něco neuletělo?

Naše společnost se zmítá v obrovských problémech. Hitler je nenávratnou minulostí, žel Marx, Engels, Lenin, Mao ce tung, Jeng Sari, jsou naší přítomností a jejich ideologie nás bude ohrožovat, pokud jí to dovolíme. A my jí to dovolit chceme, podporujeme jejich myšlenky a socialistické, až komunistické ideály. Všichni vidíme kam to spěje, svoboda jednotlivce se naprosto vytratila, dobrovolnost je zakázaným pojmem. Jsme jen kolečka v komunistické mašinérii, která se otáčejí tak jak si vrchnost přeje a běda tomu, kdo se bude zpěčovati.

 

Věřím, že Ferdinand Peroutka by mi dal za pravdu, ať již napsal cokoliv.

 

Příznivec strany Svobodných  Jaromír Hlubek

p>

 

Autor: Jaromír Hlubek | úterý 21.4.2015 18:22 | karma článku: 24,92 | přečteno: 931x
  • Další články autora

Jaromír Hlubek

Podivné jednání i-Dnes

13.3.2019 v 15:47 | Karma: 0

Jaromír Hlubek

Teď se div člověče

27.7.2018 v 21:07 | Karma: 10,58

Jaromír Hlubek

Údajně máme svobodu slova

27.7.2018 v 19:47 | Karma: 17,20