Priority G 20

G 20 je skupina největších ekonomik světa představovaná ministry financí a guvernéry centrálních bank, tj. členy 19 států a Jednotného vnitřního trhu Evropské unie. Na periodických schůzkách se také scházejí jejich nejvyšší exekutivní představitelé – předsedové vlád či hlavy států.  Dnes byly zveřejněny priority této skupiny přijaté na její schůzce v Brisbane.

1. Boj proti klimatickým změnám

2. Boj proti ebole v západní Africe

3. Zasazení se o vznik zóny volného obchodu v Asii

Dovolím si komentář k jednotlivým prioritám:

- Klimatické změny jistě probíhají a probíhají od doby kdy planeta země získala atmosféru, bratru před 4 miliardami let. Faktorů a jejich kombinací působících na atmosféru a vůbec klima na zemi je celá řada a není je možno vyjmenovat, obávám se, že by s tím měli problém i skuteční odborníci na tuto problematiku. Tak tomu bylo, je a bude. Jeden by řekl běžná věc, není důvod klima a jeho změny démonizovat. Jenže bylo nutno najít globálního nepřítele a skupina „vědců“ zjistila, že jejich alarmistickým předpovědím je dopřáváno sluchu spojeného s tučnými granty na jejich další „výzkum“. I po odhalení podvodů z tzv. hokejkovým grafem se tito vědci nevzdali a přejmenovali globální oteplování na klimatické změny, granty plynuly a plynou dál, propaganda je nesmírná. Není jednoho dokumentárního filmu o přírodě kde by nebylo alespoň zmíněno globální oteplování antropogenního původu. Je to dělostřelecká příprava cílící zejména na mladé lidi aby byli ochotni obětovat v budoucnosti část svých vydělaných peněz ve prospěch boje s nesmyslem. Proti čemu budou tedy státy G 20 bojovat? Proti počtu Slunečních skvrn, proti Slunečním erupcím, proti změnám aktivity Slunce, proti kolísání hodnot magnetického pole Země? Tak by přemýšlel obyčejný člověk, ale nevěděl by jak je to možno provést. Málokdo si uvědomí titěrnost lidstva jako takového v měřítku k naší titěrné planetě, titěrné Sluneční soustavě a titěrné Galaxii v měřítku k viditelnému Vesmíru. Na tomto poli bych „boj“ doporučoval, mohli bychom se dozvědět mnohá tajemství Vesmíru, která nám zůstávají skryta a věřím, že tento výzkum by byl pro lidstvo nesmírným přínosem a každý by byl ochoten na tyto aktivity přispět. Obávám se ale, že myšlenka je jiná. Evropa Afrika a Austrálie bude bojovat proti teplu, Kanada, USA a Rusko proti zimě, Afrika, Austrálie a Saudská Arábie proti suchu, Indie, Brazílie a Indonésie proti dešťům. Kdo bude bojovat proti zvětšování zalednění kolem Antarktidy nevím, asi se o to „klimatičtí vědci“ napříč státy vzájemně poperou.

- Ebola, další novodobý strašák, údajně již na ni zemřelo 4,5 tisíce lidí, možná 5 a jeden zdravotník s ní bojuje v Nebrasce. Bylo by dobré v této souvislosti zmínit kolik lidí zemřelo na světě za stejnou dobu na úplně něco jiného, příkladně na obyčejnou chřipku a to nemluvím o rakovině nebo cukrovce, kolik bylo sebevražd, kolik vražd, kolik smrtelných pracovních úrazů, kolik maminek a dětí zemřelo v kuchyni, kolik lidí při koitu. Nejvýznamnější ekonomiky světa se tímto“obrovským“ problémem zabývají. Otázka je proč? Nevím, ale pokud jeden něčemu nerozumí je třeba za tím hledat prachy. Co je na Ebole tak finančně lákavého třeba proti úrazům elektrickým proudem? Taje světové ekonomiky mi v tomto směru zůstávají naprosto zahaleny.

- Volný obchod v Asii. Pokud budou asijské státy o takové zóny stát, jistě jsou schopny si je zařídit samy a nepotřebují k tomu požehnání, natož podporu jakési samozvané organisace, která je oblaží jen balastem regulací a pokřiví jim trh dotacemi.

 Tolik k těmto bodům, čím dalším se vrcholní světoví vládci ještě zabývali nebylo zveřejněno, krom omílaného chladného přijetí Putina a jeho předčasného odjezdu. Když se blíže podíváme na spolek G 20 zjistíme, že některé státy stojí před bankrotem, mnohé jsou významně zadluženy a drží se nad vodou jen kvantitativním uvolňováním, některé prosperují, některé jsou komunistické, většina socialistická, některé bojují s přívaly imigrantů a mnohé se stoupající mírou zločinnosti nepůvodního obyvatelstva a v případě Jihoafrické republiky i původního obyvatelstva. Tedy nesourodá směska jakýchsi novodobých spasitelů tvořených elitou humanitárních intelektuálů. Agresivní pronikání Islámu do původně křesťanských zemí a tisíce mrtvých na kontě islámských džihádistů nejsou pro ně problém a nestojí za zmínku.

Obrovské dluhy dříve tahounů světového technického i intelektuálního pokroku a hrozba bankrotu těchto států není pro ně problém a nestojí za zmínku.

Zvyšující se daňové zatížení produktivních lidí ve prospěch bujících státních, byrokratických aparátů a regulace veškerého života svých občanů není pro ně problém a nestojí za zmínku.

Klesající reprodukční schopnost původního Evropského obyvatelstva způsobená všelijakými přísadami v potravinách a všudypřítomnými plasty, kterými jsme oblažováni již alespoň 40 let není pro ně problém a nestojí za zmínku.

Důležitých problémů, se kterými bojuje moderní severoatlantická civilizace je nesporně mnohem víc a každý čtenář jistě najde nějaký, který jsem nezmínil, přesto pro intelektuální elitu jsou naprosto bezvýznamné v porovnání s výše uvedenými prioritami.

Po pádu Říma byla světová civilizace vržena o tisíc let zpět ve vývoji. Mám obavu, že našim vnukům hrozí totéž.

 

Jaromír Hlubek

Autor: Jaromír Hlubek | neděle 16.11.2014 11:36 | karma článku: 20,09 | přečteno: 470x
  • Další články autora

Jaromír Hlubek

Podivné jednání i-Dnes

13.3.2019 v 15:47 | Karma: 0

Jaromír Hlubek

Teď se div člověče

27.7.2018 v 21:07 | Karma: 10,58

Jaromír Hlubek

Údajně máme svobodu slova

27.7.2018 v 19:47 | Karma: 17,20