Lenin, Mao Ce Tung, Che Guevara , Yeng Sari a jiné exotické bytosti

Jak tak pozoruji místní blog, většina článků se o někoho otírá. O Zemana, o Putina,  o Babiša, o Obamu, o Havla, o Lenina, o Stalina, o Hitlera a já nevím o koho ještě. Jistě je to lákavý titulek a přitáhne pozornost a tím čtenost a když Bůh dá, i karmu.

Pokud jste si všimli, nikdy jsem v titulku svého článku nepoužil žádné jméno, jsem si vědom handicapu, ale je to zcela záměrné. Netoužím po falešné popularitě vezoucí se na nenávisti nebo naopak na závislosti na osobnostech. Pokud si někdo myslí, že svět světem dělají jakési populární osobnosti, je na velkém omylu. Náš svět děláme my, jen my svým přístupem  k úplně nejobyčejnějším věcem, svou ochotou říct názor ikdyž je protiproudý a nepopulární, svou ochotou jít tento názor vyjádřit k volební urně. Žel, máme k tomu velmi omezené možnosti, pouze zde na blogu. Nikdo nás nepozve do studia „média veřejné služby“ jako pány msg. Halíka, s. Hartla a profesora  Švejnara. Pořad nesleduji již tři roky v zájmu zachování své duševní příčetnosti a udržení svého krevního tlaku na přijatelné úrovni. Přesto se ke mně lecos o obsahu tohoto pořadu doneslo.

Jsme vinni tím, že jsme bílí, jsme vinni tím, že jsme byli strůjcem světového pokroku, jsme vinni zaviněním nadměrné plodnosti v bývalých koloniích, jsme vinni za chudobu líných a hloupých, jsme vinni za netoleranci, za rasismus, za diskriminaci, za špínu, ve které bují nemoci i terorismus.

Naši předkové, v potu tváře, budovali svět jaký dnes známe. Začali z ničeho, jen přemýšleli, byli odvážní, riskovali své životy, peníze a nebáli se. Vytvořili prosperující společnost založenou na principech volné soutěže a volného trhu, kde lemplové neměli místo, ale měli příležitost, stačilo se jí chopit. Většina to udělala, ta minimální menšina, která přes veškeré možnosti raději kradla, zahynula. 

Výše zmínění pánové, monsignorové, profesoři, ale i nezmínění ministři nás o dědictví našich předků, které bychom měli opatrovat jako oko v hlavě, chtějí připravit. Částečně nás o něj připravily i všechny komunistické nebo socialistické vlády za posledních 66 let. Ano 66, zatím jsme jinou než komunistickou vládu neměli. Jsou všude a všude strkají své špinavé, rudé prsty, všude regulují, všude zakazují, všude přikazují, všude zdaňují, všude dělají občany nesvéprávnými, jelikož jen oni, bohové, vědí co je pro obyčejného, blbého člověka dobré. Jsme vinni za teplou zimu, jsme vinni za deštivé  léto, jsme vinni za slunečný podzim, jsme vinni za chladné jaro. Tak vy holoto plaťte a plaťte krvavě, jelikož jste bílí a křesťané. Máte morální povinnost přijímat ubohé oběti válek, které jste nepřímo svými zásahy vyprovokovali a neštěstí obyčejného lidu způsobili. My, vědci, vám budeme radit a brát za to nemalé prachy, jelikož jsme fakt dobří a všemu rozumíme, takže si náš sladký život, postavený na neštěstí druhých nepopíratelně zasloužíme.

Pozorný čtenář si jistě všiml, že jsem se zpronevěřil své zásadě a v nadpisu použil jména.

Výjimka činí pravidlo

Jaromír Hlubek

Autor: Jaromír Hlubek | čtvrtek 18.12.2014 22:18 | karma článku: 16,98 | přečteno: 476x
  • Další články autora

Jaromír Hlubek

Podivné jednání i-Dnes

13.3.2019 v 15:47 | Karma: 0

Jaromír Hlubek

Teď se div člověče

27.7.2018 v 21:07 | Karma: 10,58

Jaromír Hlubek

Údajně máme svobodu slova

27.7.2018 v 19:47 | Karma: 17,20