Zhovadilí diskutéři, trollové, stalkeři...

Nesdílím s redakcí jejich představy o zkvalitnění diskuze, které vyjmenovávají ZDE. Osobně se domnívám, že trollové a stalkeři zůstanou, nebo diskuze prostě vychcípá. Ale to ukáže čas. Řešit problém lze dle mého názoru mnoha jinými způsoby.

Pokud se přihlásím pod "reálným" jménem, nemusí být vůbec mé. Protože jsem hovado, redakce mě vyzve k identifikaci. Jenže jsem hovado, tedy svou identifikaci nepředložím a založím si další účet.

Co může redakce dělat? Mazat účty, což dělá už nyní. Jenže já na server přistupuju z nějaké IP adresy. Jsem tupé hovado, takže přistupuju stále ze stejné IP. V tomto případě je situace jednoduchá, redakce může dát na blacklist přímo IP adresu (samozřejmě po předchozí analýze, kolik lidí z dané adresy přistupuje). V případě trestného jednání diskutéra může redakce podat trestní oznámení a dodá IP a časy přístupu policii, ta už ptáčka snadno najde.

Jsem vzdělané hovado a přistupuju na web přes anonymizér. Zde je situace složitější, ale analýza IP adres opět může pomoct a řadu takových adres lze dát na blacklist. Zjistit to lze opět analýzou adres napříč systémem. Analýzu zvládne poměrně jednoduchá utilita.

Další možností je, namísto aby autor blogu mohl mazat příspěvky, může mít vlastní blacklist diskutérů. Takový diskutér pak nebude moct k autorovi nic připsat. Blacklist autora by mohl být veřejně viditelný - stejní diskutéři na mnoha blacklistech jsou jasní, autor s dlouhým blacklistem pak také.

Chce to jen trochu fantazie, namísto jednoduché buzerace, která postihne a odradí i slušné diskutéry...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Hlinka | pátek 12.10.2012 15:43 | karma článku: 15,00 | přečteno: 1206x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69