Za utírání dětského obličeje oslintaným kapesníkem by měl být těžký kriminál

Pošahaní aktivisté chtějí zakázat tělesné tresty na dětech. Fakt, jsou pošahaní, a klidně se o tom s nimi budu hádat.

Pokud se bavím s lidmi a někdo vytáhne nějaké trauma z dětství, nepamatuji si, že by si někdo stěžoval, že dostal na zadek za hysterák v sámošce kvůli nezakoupenému lízátku. Pokud to někdo zmínil, pak jako veselou historku.

Zato jsem slyšel dlouhou řadu stížností různých lidí na to, jak jim máma utírala obličej oslintaným kapesníkem. Je to hnus a mně to máma taky dělala. Takže nikoliv z naplácaného zadku, ale ze slin na obličeji vzniká trvalé životní trauma. Ještě jsem však nikde nečetl, že by takové jednání matek mělo být trestné. Vždyť komu vadí umatlaný obličejík? Podstatné je, zda je dítě se svým stavem spokojené a pokud z toho nemůže chytit žádnou závažnou chorobu, o nic nejde.

Začínám vážně uvažovat o tom, že se toto jednání pokusím dostat do zákona jako příklad obzvláště závažného psychického týrání. A takové týrání je horší, než nějaké plácnutí po zadku, to si pište. Mezitím, než takto úprava vstoupí v platnost, nejspíš seřvu každou matku, která bude tímto způsobem své dítě týrat. Nebo ji možná rovnou aktivisticky zkopu, aby věděla, že dětem se nesmí ubližovat.

Autor: Zbyšek Hlinka | čtvrtek 24.8.2017 19:23 | karma článku: 36,19 | přečteno: 2213x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69