Děkujeme za pochopení.
T52o45m30á43š 21T74a43t12í43č26e82k
S kuchyňskými roboty vaří jen amatéři! ;-)
Z77b48y48š27e42k 77H22l71i80n43k72a
Kdepak! Každý profi pekař má robotický hnětač už od dob komunistů. Viděl jsem to jako děcko na vlastní oči!
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/012020/2401202083E48B5073888127DD5863A25AD54657.jpg)
R48a68d53e37k 61P12o82l39i89c83k36ý
A věcně.
Místo hnětače jde udělat vše ručně nebo použít domácí pekárnu ( ta vyjde do 2000).
V té pekárně to i vykyne takže odpadá riziko nachladnuti těsta. Chléb se tam dá i upéct, veka a rohlíky pak v běžné troubě.
Ty náklady na pečivo pak reálné vyjdou u běžných druhů cca stejně jako v obchodě ( chleba, veka, rohlík) výrazně levněji je domácí pečení u celozrnného pečiva.
Pokud ale má člověk větší rodinu ušetří domácím pečením i na běžném pečivu a to zejména mimo dosah supermarketů a večerek Nemusí kupovat do zásoby ( což trefit kolik se sní je dost problém) ale když dochází udělá další.
D45a95n 88R69o31z76s46í91v44a74l
To je spíše věcí názoru a zkušeností pane Polický. Manželka nejdřív používala domácí pekárnu (v poslední době už ale pouze na hnětení těsta, to už pak dopékala v troubě) a tu před půlrokem vyměnila a zainvestovala do ne zrovna levného robota ETA Gratus Vital II a je z něj naprosto nadšená a tvrdí, že co se týče hnětení tak je to nesrovnatelné a k pekárně už by se nikdy nevrátila. Samozřejmě, že ten robot se ale vzhledem k tak bohaté výbavě, kterou disponuje, nepoužívá pouze na těsta, ale na všechno možné, takže se asi těžko bude počítat nějaká návratnost.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/012020/2401202083E48B5073888127DD5863A25AD54657.jpg)
R26a36d64e32k 13P84o81l18i36c84k35ý
U trouby nemůžete počítat amortizace.....to je jen další ukázka vašeho myšlení.
A i ta trouba nevydrží věčně a čím častěji ji pouzijete tím dříve si musíte koupit novou...tedy i bv domácnosti musíte počítat amortizaci přístrojů.
Z66b46y80š10e60k 85H92l93i21n13k31a
Klasika, opět jste nic nepochopil. Pokud si kupujete troubu jen a právě kvůli pečení chleba, uděláte s ní totéž, co v článku zmíněným hnětačem. Pokud už troubu máte, protože jste si ji pořídil jako standardní vybavení kuchyně, je z pohledu smyslu článku amortizovaná dnem nákupu a ve vaší ceně chleba nehraje roli.
Z26b10y31š63e98k 10H65l14i16n94k64a
To je další efekt domácího pečení - mohu si to upravovat dle momentálních chutí. Přidat ořechy. Semínka. Cibuli. Atp. Velkopekař nemůže mít každý chleba jiný, musí se držet nastaveného standardu (který se postupně zhoršuje).
E39v64a 90S82á87d32e42c53k29á
Když mám dobrou náladu, upeču chleba dřív, než bych si ho přinesla z obchodu.
V59o42k77o41u32n 82V59l64a39d93i20m46i27r
Smutne, kdyz musite vysvetlovat proc a zda se vyplati pect chleba doma. Jeste smutnejsi je, ze si ho nemuzete koupit v prvnim krame za rohem.
Vzpomel jsem si ted na Francii, kde pochybuji ze by nekoho napadlo pect si jejich baguette doma.
Na venkove casto potkavate cyklisty vezouci si jich nekolik v ruksaku nebo priklapnute na nosici.
Z45b21y35š65e77k 59H54l90i98n97k44a
Smutné je, že trh ovládlo několik málo velkopekáren, které sosají dotace, přičemž jejich produkce je dost bídná. Trh je tak pokřiven, že menší pekaři nemají fakticky šanci. Není-li v okolí solidní pekař, nezbývá, než péct doma. Jedl jsem lepší chleby než je ten můj. Takové však v mém okolí nejsou.
- Počet článků 472
- Celková karma 22,18
- Průměrná čtenost 2076x