Děkujeme za pochopení.
T92o54m76á36š 36T79a49t61í85č49e45k
S kuchyňskými roboty vaří jen amatéři! ;-)
Z59b60y33š93e86k 98H22l44i45n53k79a
Kdepak! Každý profi pekař má robotický hnětač už od dob komunistů. Viděl jsem to jako děcko na vlastní oči!
R19a62d42e21k 86P21o11l68i80c20k29ý
A věcně.
Místo hnětače jde udělat vše ručně nebo použít domácí pekárnu ( ta vyjde do 2000).
V té pekárně to i vykyne takže odpadá riziko nachladnuti těsta. Chléb se tam dá i upéct, veka a rohlíky pak v běžné troubě.
Ty náklady na pečivo pak reálné vyjdou u běžných druhů cca stejně jako v obchodě ( chleba, veka, rohlík) výrazně levněji je domácí pečení u celozrnného pečiva.
Pokud ale má člověk větší rodinu ušetří domácím pečením i na běžném pečivu a to zejména mimo dosah supermarketů a večerek Nemusí kupovat do zásoby ( což trefit kolik se sní je dost problém) ale když dochází udělá další.
D84a59n 86R16o69z46s94í38v61a54l
To je spíše věcí názoru a zkušeností pane Polický. Manželka nejdřív používala domácí pekárnu (v poslední době už ale pouze na hnětení těsta, to už pak dopékala v troubě) a tu před půlrokem vyměnila a zainvestovala do ne zrovna levného robota ETA Gratus Vital II a je z něj naprosto nadšená a tvrdí, že co se týče hnětení tak je to nesrovnatelné a k pekárně už by se nikdy nevrátila. Samozřejmě, že ten robot se ale vzhledem k tak bohaté výbavě, kterou disponuje, nepoužívá pouze na těsta, ale na všechno možné, takže se asi těžko bude počítat nějaká návratnost.
R47a75d53e16k 92P94o78l67i42c84k33ý
U trouby nemůžete počítat amortizace.....to je jen další ukázka vašeho myšlení.
A i ta trouba nevydrží věčně a čím častěji ji pouzijete tím dříve si musíte koupit novou...tedy i bv domácnosti musíte počítat amortizaci přístrojů.
Z24b39y21š64e49k 24H77l79i79n75k30a
Klasika, opět jste nic nepochopil. Pokud si kupujete troubu jen a právě kvůli pečení chleba, uděláte s ní totéž, co v článku zmíněným hnětačem. Pokud už troubu máte, protože jste si ji pořídil jako standardní vybavení kuchyně, je z pohledu smyslu článku amortizovaná dnem nákupu a ve vaší ceně chleba nehraje roli.
Z89b15y13š64e55k 49H26l17i53n67k82a
To je další efekt domácího pečení - mohu si to upravovat dle momentálních chutí. Přidat ořechy. Semínka. Cibuli. Atp. Velkopekař nemůže mít každý chleba jiný, musí se držet nastaveného standardu (který se postupně zhoršuje).
E57v94a 88S72á93d47e91c91k65á
Když mám dobrou náladu, upeču chleba dřív, než bych si ho přinesla z obchodu.
V89o94k84o51u79n 29V58l83a70d48i42m70i19r
Smutne, kdyz musite vysvetlovat proc a zda se vyplati pect chleba doma. Jeste smutnejsi je, ze si ho nemuzete koupit v prvnim krame za rohem.
Vzpomel jsem si ted na Francii, kde pochybuji ze by nekoho napadlo pect si jejich baguette doma.
Na venkove casto potkavate cyklisty vezouci si jich nekolik v ruksaku nebo priklapnute na nosici.
Z95b32y79š40e87k 15H34l35i40n83k88a
Smutné je, že trh ovládlo několik málo velkopekáren, které sosají dotace, přičemž jejich produkce je dost bídná. Trh je tak pokřiven, že menší pekaři nemají fakticky šanci. Není-li v okolí solidní pekař, nezbývá, než péct doma. Jedl jsem lepší chleby než je ten můj. Takové však v mém okolí nejsou.
- Počet článků 471
- Celková karma 26,83
- Průměrná čtenost 2082x