Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S kuchyňskými roboty vaří jen amatéři! ;-)

0 0
možnosti

Kdepak! Každý profi pekař má robotický hnětač už od dob komunistů. Viděl jsem to jako děcko na vlastní oči! ;-D

0 0
možnosti
Foto

A věcně.

Místo hnětače jde udělat vše ručně nebo použít domácí pekárnu ( ta vyjde do 2000).

V té pekárně to i vykyne takže odpadá riziko nachladnuti těsta. Chléb se tam dá i upéct, veka a rohlíky pak v běžné troubě.

Ty náklady na pečivo pak reálné vyjdou u běžných druhů cca stejně jako v obchodě ( chleba, veka, rohlík) výrazně levněji je domácí pečení u celozrnného pečiva.

Pokud ale má člověk větší rodinu ušetří domácím pečením i na běžném pečivu a to zejména mimo dosah supermarketů a večerek Nemusí kupovat do zásoby ( což trefit kolik se sní je dost problém) ale když dochází udělá další.

0 0
možnosti

To je spíše věcí názoru a zkušeností pane Polický. Manželka nejdřív používala domácí pekárnu (v poslední době už ale pouze na hnětení těsta, to už pak dopékala v troubě) a tu před půlrokem vyměnila a zainvestovala do ne zrovna levného robota ETA Gratus Vital II a je z něj naprosto nadšená a tvrdí, že co se týče hnětení tak je to nesrovnatelné a k pekárně už by se nikdy nevrátila. Samozřejmě, že ten robot se ale vzhledem k tak bohaté výbavě, kterou disponuje, nepoužívá pouze na těsta, ale na všechno možné, takže se asi těžko bude počítat nějaká návratnost.

0 0
možnosti
Foto

U trouby nemůžete počítat amortizace.....to je jen další ukázka vašeho myšlení.

A i ta trouba nevydrží věčně a čím častěji ji pouzijete tím dříve si musíte koupit novou...tedy i bv domácnosti musíte počítat amortizaci přístrojů.

0 0
možnosti

Klasika, opět jste nic nepochopil. Pokud si kupujete troubu jen a právě kvůli pečení chleba, uděláte s ní totéž, co v článku zmíněným hnětačem. Pokud už troubu máte, protože jste si ji pořídil jako standardní vybavení kuchyně, je z pohledu smyslu článku amortizovaná dnem nákupu a ve vaší ceně chleba nehraje roli.

0 1
možnosti

Pokaždé jiný...V:-)

0 0
možnosti

To je další efekt domácího pečení - mohu si to upravovat dle momentálních chutí. Přidat ořechy. Semínka. Cibuli. Atp. Velkopekař nemůže mít každý chleba jiný, musí se držet nastaveného standardu (který se postupně zhoršuje).

1 0
možnosti

Když mám dobrou náladu, upeču chleba dřív, než bych si ho přinesla z obchodu.:-)

R^V

0 0
možnosti

to mate do obchodu 5 km?

0 0
možnosti

Smutne, kdyz musite vysvetlovat proc a zda se vyplati pect chleba doma. Jeste smutnejsi je, ze si ho nemuzete koupit v prvnim krame za rohem.

Vzpomel jsem si ted na Francii, kde pochybuji ze by nekoho napadlo pect si jejich baguette doma.

Na venkove casto potkavate cyklisty vezouci si jich nekolik v ruksaku nebo priklapnute na nosici.

1 1
možnosti

Smutné je, že trh ovládlo několik málo velkopekáren, které sosají dotace, přičemž jejich produkce je dost bídná. Trh je tak pokřiven, že menší pekaři nemají fakticky šanci. Není-li v okolí solidní pekař, nezbývá, než péct doma. Jedl jsem lepší chleby než je ten můj. Takové však v mém okolí nejsou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli