Varování muslimů před účastí na křesťanské bohoslužbě - Shehadeh má v tomto pravdu!

Děj: muslimové na bohoslužbě v katolickém kostele na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze dne 10.8.2016. Zápletka: Samer Shehadeh varuje muslimy před takovou účastí prostřednictvím aplikace WhatsApp.

Například server Českého rozhlasu uvádí toto znění zprávy, kterou bývalý immám rozeslal dalším muslimům:

„Důležité upozornění!! Byl jsem v šoku, když mě jeden bratr upozornil na to, že v programu akce plánované na tuto středu v Praze stojí, že někteří muslimové budou přítomní během křesťanské bohoslužby v kostele. Upozorňuji všechny muslimy a muslimky, že takové jednání hraničí s odpadlictvím od víry, protože křesťanské bohoslužby vždy obsahují tu nejhorší formu přidružování, tzv. velký širk. Nehledě na další věci v programu, které jsou daleko za hranicemi toho, co je nám v islámu povoleno. Kdo věří v Alláha a v Soudný den, ať se této akce neúčastní. Alláh mi budiž svědkem, že jsem před tím varoval. Samer Shehadeh. Rozešlete prosím dál a varujte muslimy.“

Nyní by měli zpozornět všichni sluníčkáři, vítači, začleňovači, přidružovači a další nevědomci toho, co islám vlastně vyučuje. Shehadeh má v tomto případě naprostou pravdu a zcela upřímně své souvěrce varuje před velmi závažným odpadlickým chováním. Ostatně, posuďte sami.

Korán:
3:64 Rci: „Vlastníci Písma! Pojďte ke slovu rovnému pro nás i pro vás a shodněme se, že nebudeme sloužit nikomu leč Bohu a nebudeme k Němu nic přidružovat a že si nebude brát jeden druhého za Pána místo Boha!“
4:48 Bůh věru neodpustí, je-li k Němu něco přidružováno, ale odpustí, komu chce, věci jiné než toto. A kdokoli přidružuje k Bohu, ten dopouští se hříchu těžkého.
4:116 Bůh neodpustí, je-li k Němu něco přidružováno, ale odpustí vše, co je mimo toto, tomu, komu chce. A kdo přidružuje k Bohu, ten zabloudil zblouděním dalekým.
5:72 A věru jsou nevěřící ti, kdož říkají: „Mesiáš, syn Mariin, je Bůh!“ A pravil Mesiáš: “Dítka Izraele, uctívejte Boha, Pána mého i Pána vašeho! Kdo bude přidružovat k Bohu, tomu Bůh zakáže vstup do ráje a bude mu příbytkem oheň pekelný; a nespravedliví nebudou mít pomocníky.“ 73 A jsou věru nevěřící ti, kdo prohlašují: „Bůh je třetí z trojice“ - zatímco není božstva kromě Boha jediného. A nepřestanou-li s tím, co říkají, věru se dotkne těch, kdož z nich jsou nevěřící, trest bolestný!
5:82 A věru zjistíš, že lidé, kteří jsou největšími nepřáteli věřících, jsou židé, a ti, kdo k Bohu přidružují; a zjistíš, že lidé, kteří jsou největšími přáteli věřících, jsou ti, kdož říkají: „Jsme křesťané!“
6:106 Následuj to, co bylo ti od Pána tvého vnuknuto: není božstva kromě Boha, odvrať se tedy od těch, kdož k Němu přidružují.
9:30 A říkají židé: „´Uzajr je syn Boží!“ a říkají křesťané: „Mesiáš je syn Boží!“ A taková je řeč, již ústy svými pronášejí, a napodobují tak řeč oněch, kdož před nimi byli nevěřící. Nechť Bůh proti nim bojuje! Do jaké lži to upadli!

Mohamed měl zjevně jen velmi mlhavou představu o křesťanské nauce, což dokazuje verš 5:82, kde jedním dechem označuje křesťany za největší nepřátele a zároveň za největší přátele. Shehadeh v tom už takový zmatek zjevně nemá. Ostatně porovnejme, co se píše v Katechismu katolické církve, napsaném po 2. ekumenickém Vatikánském koncilu:

124 "Boží slovo, které je Boží silou k spáse pro každého věřícího, je vynikajícím způsobem podáno a projevuje svou sílu v knihách Nového zákona." Tyto knihy nám podávají definitivní pravdu Božího zjevení. Jejich hlavním námětem je Ježíš Kristus, vtělený Boží Syn, jeho skutky, jeho učení, jeho utrpení a jeho oslavení, a také počátky jeho církve pod vedením Ducha svatého.
151 Pro křesťana je víra v Boha neoddělitelně spojena s vírou v toho, kterého Bůh poslal, "v jeho milovaného Syna", v němž se mu zalíbilo (Mk 1,11), a o němž nám Bůh řekl, abychom ho poslouchali. Sám Pán řekl svým učedníkům: "Věříte v Boha, věřte i ve mne" (Jan 14,1). Můžeme věřit v Ježíše Krista, protože on sám je Bůh, Slovo, které se stalo tělem: "Boha nikdo nikdy neviděl. Jednorozený Bůh, který spočívá v náručí Otcově, ten (o něm) podal zprávu" (Jan 1,18). Protože "viděl Otce" (Jan 6,46), jen on ho může znát a zjevit ho.
253 Trojice je jedna. Nevyznáváme tři bohy, nýbrž jednoho Boha ve třech osobách: "soupodstatnou Trojici".61 Božské osoby se nedělí o jediné božství, nýbrž každá z nich je úplně celý Bůh: "Otec je všechno to, co je Syn, Syn všechno to, co je Otec, Duch svatý všechno to, co je Otec i Syn, totiž jediný Bůh, podle přirozenosti." "Každá ze tří osob je onou skutečností, totiž podstatou, bytností nebo božskou přirozeností."
469 Církev takto vyznává, že Ježíš je neoddělitelně pravý Bůh a pravý člověk: je skutečně Božím Synem, který se stal člověkem, naším bratrem, aniž přestal být Bohem, naším Pánem: ...

A ještě něco z Bible:
Matouš 16:15  Řekl jim: „A za koho mě pokládáte vy?“
16  Šimon Petr odpověděl: „Ty jsi Mesiáš, Syn živého Boha.“
17  Ježíš mu na to řekl: „Blahoslavený jsi, Šimone Bar-Jona, protože ti to nezjevilo tělo a krev, ale můj Otec, který je v nebesích.

Autor: Zbyšek Hlinka | čtvrtek 1.9.2016 20:31 | karma článku: 33,74 | přečteno: 1899x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69