Stávkuješ za lepší klima?

Pomineme-li skutečnost, že změny klimatu na Zemi probíhají s člověkem i bez něj, pak vzniká otázka, co je to vlastně to lepší klima? Je to klima, které známe přibližně z doby 20. století?

Nebo teplejší klima z dřívějších geologických dob, ve kterých byla hojnost rostlin? Nebo z dob ledových, kdy naopak byla hojnost hladu?

Pokud jsi student, pak můj názor je, že nemáš zanedbávat vzdělávání. Naopak, pilně studuj, abys uměl(a) posoudit, kdo ti říká pravdu a kdo jen lže, aby tě obral o tvé těžce vydělané peníze. Například formou emisních povolenek a podobně. Zjištění, že jsem někomu nalítl a stal jsem se užitečným idiotem pro jeho sobecké zájmy, je opravdu trapárna.

Pokud ti záškoláctví a stávkování přijde akčnější, pak mám pro tebe následující návod rozložený do několika kroků, aby byl zvládnutelný.

1. Chceš-li jakoukoliv změnu, začni nejprve sám u sebe.

2. Zbav se televize, mobilu a počítače. Jejich výroba zanechává velkou ekologickou stopu, tedy určitě má velký dopad na změny klimatu.

3. Začni chodit všude výhradně pěšky. Zakázány jsou nejen motorové dopravní prostředky, ale i kola. I výroba kola zanechává nežádoucí ekologickou stopu.

4. Zaměř se výhradně na potraviny, které rostou v tvém okolí a na jejichž výrobu či přepravu se nepoužívá mechanizace.

5. Oblečení si začni vyrábět z rostlin, které rostou ve tvém okolí. Taková kopřivová košile je osvědčená, vzpomeň si na pohádku o sedmi havranech.

6. Přestaň v zimě topit a jez vše výhradně tepelně neupravné.

7. Až v důsledku aplikace těchto kroků budeš umírat, pak to jistě bude s uspokojivým vědomím, že jsi přispěl(a) k záchraně světa.

Autor: Zbyšek Hlinka | pátek 15.3.2019 18:47 | karma článku: 43,86 | přečteno: 2523x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69