Sluníčkáři - pachatelé dobra

Někteří sluníčkáři - patrně už z čirého zoufalství nad tím, že jejich prosluněné představy o mírumilovném multikulti světě tak nějak pod náporem reálných událostí selhávají - dovolávají se křesťanských hodnot.

Nebo humanistických tradic či závazků, což je v bleděmodrém totéž. Hned na začátku jasně říkám, že lidem v nouzi je správné pomoct. Dokonce i nepříteli - jenže je u toho zapotřebí MYSLET. Islám je nepřátelský vůči všemu nemuslimskému. A to nikoliv z rozhodnutí nemuslimů, ale z rozhodnutí Mohameda (který to hodil na Boha jako nejvyšší autoritu, aby svou nenávist a nepřátelství posvětil). O nepřátelství islámu píšu v jiných článcích, nebudu to tedy zde pitvat.

Ti, kteří se dovolávají křesťanských hodnot, mají na mysli následující texty:

Matouš 5:44  Já však vám pravím: Milujte své nepřátele, žehnejte těm, kdo vás proklínají, dobře čiňte těm, kdo vás nenávidí, a modlete se za ty, kteří vás urážejí a pronásledují, 45  abyste byli syny svého Otce, který je v nebesích; neboť on nechává své slunce vycházet nad zlými i dobrými a déšť posílá na spravedlivé i nespravedlivé.

Římanům 12:20  Ale: ‚Jestliže má tvůj nepřítel hlad, dávej mu jíst, a má-li žízeň, dávej mu pít; když to budeš činit, nasypeš žhavé uhlí na jeho hlavu.‘

V Bibli se toho však píše víc, například toto:

Jakubův 4:7  Poddejte se tedy Bohu. Postavte se proti Ďáblu, a uteče od vás.

1 Timoteovi 5:8  Jestliže se někdo nestará o své vlastní a hlavně o členy své rodiny, zapřel víru a je horší než nevěřící.

Matouš 15:4  Vždyť Bůh řekl: ‚Cti otce a matku‘ a ‚kdo zlořečí otci nebo matce, ať zemře.‘ 5  Vy však říkáte: Kdo by řekl otci nebo matce: ‚To z mého majetku, co by ti mohlo pomoci, je dar určený Bohu‘, 6  ten již není povinen uctít svého otce nebo svou matku. Zrušili jste Boží slovo pro svou tradici.

Typický sluníčkář NEMYSLÍ, ale nálepkuje. Sluníčkář si nechá cílenou propagandou někoho se zlými úmysly vnutit jedinou formu pomoci - nyní je to #přijímání uprchlíků. Kdo s tím nesouhlasí, je hned onálepkován jako xenofob, nácek a podobně - byť třeba pomoct chce, jen jinak.

Výše uvedené texty by nám měly napovědět - přestože je křesťanské pomoct i nepříteli v nouzi, zároveň je nutné dbát na své blízké. V Matoušovi 15:4 Ježíš vyčítá židům, že se nestarají o své rodiče, ale raději jdou dát majetek, který by jim měl pomoct v nouzi, na oltář jako oběť.

Co se vlastně děje? Někteří nemuslimové prchají před muslimy. Jenže zároveň s nimi se hrne do Evropy násobně víc muslimů, před kterými vlastně nemuslimové prchají. Že to jsou většinou umírnění muslimové, kteří prchají před fanatiky? Omyl - kdo ví, jak funguje náboženství v hlavách lidí, také ví, jak snadné je udělat z umírněného věřícího vraždícího fanatika. Většina z příchozích muslimů jsou invazní vojáci, byť někteří o tom zatím ještě nevědí. Berme zcela vážně pohrůžky vůdců ISIS, že chtějí zmasakrovat Evropu.

Nemyslící sluníčkář nepřemýšlí o optimální formě pomoci, ale ve svém fanatickém dobroserství si natáhne domů prakticky kohokoliv. A pak se diví, že mnozí příchozí se mezi sebou rvou a zabíjejí, že jsou často nevděční a že napadají i své hostitele. Sluníčkář však není schopen vidět syrovou realitu, tak hledá zástupná vysvětlení. Chybná. A tak se stane, že sluníčkář namísto aby pomohl, způsobí v důsledku ještě větší zlo. S lidmi, kteří utíkají před pronásledováním, přitáhne i jejich pronásledovatele. Zároveň s tím ohrozí sebe a své blízké. Považuje někdo takové jednání za křesťanské? Já nikoliv. Přestože souhlasím s tím, že je správné pomoct i nepříteli (ale jen je-li skutečně v nouzi, nikoliv tehdy, když nouzi předstírá!!!), je zároveň třeba myslet i na to, abych takovou pomocí neublížil svým bližním či nezpůsobil ještě větší škody.

Chceme-li pomoct muslimům v nouzi, pak je třeba najít takový způsob, který dle Pavla nasype žhavé uhlí na jejich hlavu (obrazně). To, co prosazují sluníčkáři s jejich #přijímáním je však tragická hloupost, kterou vetřelci budou zákonitě považovat za naši slabost, za kterou si zasloužíme být zničeni. Což nutně povede k rozšíření války do Evropy a mnohem většímu utrpení, než které se děje nyní v Sýrii. Nevěříte? Přečtete si Korán  a něco o tom, co byl Mohamed zač a jak nakládal se svými odpůrci. Třeba se vám nakonec rozbřeskne - snad ne příliš pozdě.

Článek zakončím zvoláním: dobroserství zmar!

Autor: Zbyšek Hlinka | sobota 10.10.2015 19:50 | karma článku: 41,09 | přečteno: 2523x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69