Šaty dělaj člověka

Po delší době jsem se opět zamyslel (každý má nárok na občasnou slabou chvilku, ne?) a přišel jsem na zajímavé souvislosti. Nadpis článku samozřejmě nijak objevný není, tato skutečnost je známá již hodně dlouho. Objevil jsem však příčinu, proč se ženám líbí muži v uniformách.

Chce-li se muž nechat ulovit ženou, má větší šance, pokud splní několik následujících kritérií: čisté nehty zastřižené nůžkami (tedy neokousané), rovně zastřižený vous, učesané a umyté vlasy (či jejich zbytky), umytý krk a - teď to přijde - čistý, slušivý a dobře padnoucí oblek. A v tom je problém.

Co si budeme nalhávat. Normální muž se obléká v podstatě jako hastroš (například ten pán na obrázku). Prostě nosí to, co považuje za pohodlné, a zahodí to až v době, kdy to z něj samo spadne. Že kalhoty a triko k sobě neladí barevně, ho ani nenapadne, protože muži mají horší vnímání barev než ženy. Tento nedostatek je na druhé straně kompenzován schopností rozlišit od sebe všemožná piva. Jistě, jsou muži, kteří jsou schopni se oblékat samostatně bez cizí pomoci, sladit barvy, materiál i střih, ale zpravidla se z nich vyklubou homo- či metrosexuálové. U těch prvních, děvčata, moc nezabodujete a ty druhé - chcete je?

Ostatní muži jsou tedy odkázáni na cizí pomoc. Dobře oblékaný mladík, není-li z výše uvedených skupin, může být pod vlivem své matky. Tam je šance na lov poměrně vysoká. Ovšem takový mladík na druhé straně budí důvodné podezření, že se o sebe neumí postarat ani v jiných ohledech. Dobře oblečený starší muž (opět mimo výše uvedené kategorie) má s velkou pravděpodobností doma už nějakou ženu, která dbá o jeho šatník a určuje mu, co a kdy si má obléci. Ze své osobní zkušenosti mohu říct, že pokud se mi oblečení navrhované mou manželkou vyloženě nepříčilo, bez reptání jsem si ho vzal. Takže děvčata, dostanete-li zálusk na dobře oblečeného zralého pána, rovnou se ho zeptejte, jak se daří jeho paní - a brzy poznáte, zda patří mezi ženaté, homosexuály či metrosexuály.

Tento mužský hendikep (hm, tak mě napadá, zda by na to neměla být nějaká sociální dávka, když ne v penězích, tak aspoň v naturáliích či odborné pomoci) elegantně řeší uniforma. Uniformy bývají navrženy tak, aby zaměstnavatele dostatečně reprezentovaly. Tedy jsou slušivé už z podstaty věci. A protože k takovému oblečení přijde muž v podstatě automaticky bez nutnosti řešit, co si má obléct, je tam i šance něco ulovit.

Z toho plyne ponaučení pro ženy - chcete-li dobře oblečeného muže, aniž by to byl voják, policista či nádražák, oblékněte si ho samy. Zalovte mezi hastroši (avšak pozor, pokud smrdí a je špinavý, bude to nejspíš bezdomovec), opatrně si zjistěte, zda nemá bytostný odpor k výměně šatníku a pak už je to jen na vás.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Hlinka | čtvrtek 13.9.2012 16:10 | karma článku: 16,23 | přečteno: 1054x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69