Přísahám na zdraví svých dětí...

Umíte si představit, že byste takovou přísahu vůbec kdy vypustili z úst? I kdybyste byli skálopevně přesvědčeni, že svou přísahu vždy a za všech okolností dodržíte? Já ne.

Babiš se zapřísahal, že noviny neovlivňuje. V červnu 2013 řekl: "Já můžu tady veřejně prohlásit na zdraví mojich čtyř dětí a dvou vnuček, že já v žádném případě nebudu nikdy zasahovat do práce redaktorů v Mafře." Lhal tehdy a lže dál. Zdroj, ve kterém je i uvedeno, jakým způsobem Babiš lhal: Babiš „na zdraví vlastních dětí“ tvrdil, že nezasahuje do svých novin. Lhal a lhal

„Znova opakuji, že na mě vedli spis bez mého vědomí. Proto jsem v právu a vyprošuji si, aby mě někdo nazýval agentem,“ uvedl Babiš v dnešním rozhovoru pro MF Dnes. „Troufl byste si přísahat na zdraví svých dětí, že jste s StB vědomě nespolupracoval?“ zeptal se jej novinář. „Samozřejmě,“ odpověděl Babiš. Pomineme-li to, že od novináře to byla svým způsobem podpásovka, Babiš se na ní chytil a opět přísahá. Nejhnusnější ohavnost? Jde mi z toho mráz po zádech, pustil se Kalousek do Babiše

A do třetice všechno "nejlepší": „Já jsem ten formulář zrušil a mohu prohlásit na svou čest a na zdraví mých dětí, že jsem o něm nevěděl, neinicioval jsem to, že to udělali úředníci. ... Takže mi nepodsouvejte, že lžu, na to jsem alergický. Já nelžu!“ zuřil Babiš. Zdroj: Nic jsem o tom udavačském webu nevěděl, přísahal Babiš na zdraví svých dětí. Teď se zjistilo, že jeho osobní poradce prosazoval práskání už před rokem S touto kauzou můžete porovnat i mé dva dřívější blogy: EET a udavačský webEET, udavačský web a trestní oznámení.

Babiš tedy nejméně třikrát křivě přísahal na něco, co je pro většinu normálních lidí nejcitlivější - zdraví vlastních dětí. Co si mohu o takovém člověku myslet? Jen to, že je to největší lidská špína, která se může po zemi pohybovat. A že jakýkoliv slib, nebo jakákoliv přísaha pro něj naprosto nic neznamenají, že je považuje jen za prázdná slova. Z toho pak plynou další důsledky: od takového člověka lze očekávat jen to, že vás dříve či později podrazí, jakmile se mu to bude hodit. Sliby nesliby, nemají pro něj vůbec žádný význam. Jde mu jen a pouze osobní prospěch, a je schopen tím ohrozit i vlastní děti.

Člověka, který takto přísahá, považuji za člověka s nulovou morálkou, který podrazí i ty nejbližší spolupracovníky, jakmile je přestane potřebovat. A jeho spolupracovníky pak musím také považovat za lidi s pokřivenou morálkou. Neumím si totiž představit, že morálně založený člověk může spolupracovat s někým takovým. Také je mi líto těch, kteří mu dali nebo dají svou důvěru - ať už ve volbách, nebo jeho vládě.

Autor: Zbyšek Hlinka | neděle 8.7.2018 11:34 | karma článku: 34,27 | přečteno: 2232x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69