Podle fejsbůku obsahuje Korán nenávistné projevy

Před necelými dvěma měsíci mi fejsbůk zablokoval jednu odpověď v jakési diskuzi s tímto vysvětlením: "Váš komentář nedodržoval naše zásady komunity týkající se nenávistných projevů"

A co jsem to napsal tak hrozného? Posuďte sami:

Súra 2:191 Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití. ...
Copak ti blázniví pošetilci zapomněli na minulost? Je jen otázkou času, kdy si někdo na ten text vzpomene a usmyslí si podle něj jednat...

První část je přímá citace z Koránu, druhá můj komentář k ní. Tím někým jsem samozřejmě myslel nějaké muslimy. Pošetilci jsou pak nemuslimové, kteří ustupují vzrůstajícím nárokům muslimů.

Ve svém komentáři nevidím náznak šíření nenávisti, je to jen můj názor, který se v této době potvrzuje ve Francii. Občas si někdo vzpomene a jde podřezávat tu učitele, který ve škole ukazoval karikatury Mohameda, tu nějaké věřící v kostele, atd. Tedy mi vychází, že fejsbůk vyhodnotil jako projev nenávisti přímou citaci z Koránu.

Zkusil jsem s rozhodnutím nesouhlasit, ale můj nesouhlas byl zamítnut. Nevím, zda takové nesouhlasy prověřuje (a hlavně čte) nějaký živý člověk - můj nesouhlas byl zamítnut už za 22 minut. Při množství textů, které na fejsbůku vznikají, odhaduji, že to celé řeší nějaký algoritmus.

V každém případě si odnáším z celého případu jasný závěr - fejsbůk vyhodnocuje Korán jako zdroj nenávistných projevů. S tím musím jen souhlasit.

Autor: Zbyšek Hlinka | neděle 1.11.2020 21:37 | karma článku: 34,98 | přečteno: 1001x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69