O dracích a jejich vrazích

Kdysi na zemi vedle lidí žili i draci. Joj, kdyby tehdá žili ochránci přírody a divé zvěře, mohli jsme tu mít draky dodnes. Jenže to byl samý princ, Bajaja a kdejaká jiná havěť, která se bavila jejich hubením, až draci zcela vymizeli.

Pravda, občas slupli nějakou tu pannu - no každý se musíme něčím živit. Kdyby je drakobijci nevyhubili, dost možná by dnes v našich krajích vyhynuli hlady sami. Ke své smůle měli ještě takový hloupý zvyk, že shromažďovali ve svých jeskyních či tunelech poklady. K ničemu je nepotřebovali, dělali to jen pro svou potěchu a z estetických důvodů. Takový poklad je přece krásný pro oko, že?

Přestože si draci lidí vcelku nevšímali (až na ty panny), spíše před nimi prchali, chamtivá lůza pásla po jejich pokladech a draky pronásledovala. Sežrané panny lidi kupodivu nijak nezajímaly - zejména ty starší - dost možná že ti pronásledovatelé draků rádi takovou oběť přinesli. Ovšem kromě situací, kdy si rozežraný drak vyžádal nějakou tu princeznu. To byla jiná - tatíček král velmi rád zaplatil, třeba půlku království a tak podobně. No, o prachy šlo vždy až v první řadě, stejně jako dnes, a když nevyhnutelnou cestou k nim byla princezna, člověk i riziko sňatku postoupil.

A teď se nám do toho zamotává děvka evoluce. Ta má hloupý zlozvyk, že jakmile se někde uvolní místo, brzy ho zaplní něčím jiným. Vymře-li nějaký druh, je ve své funkci nahrazen. Draci, shromažďovači pokladů, vyhynuli. Lidskou rukou. Děvka evoluce má naprosto zvrácený smysl pro humor - hádejte, jakým způsobem draky nahradila? No jasně, správně jste pochopili - některými z lidí. A tak se z lidské rasy vyčlenilo plemeno, které shromažďuje poklady, aniž by je k něčemu potřebovalo. A tak tito novodobí draci tunelují firmy a státní rozpočty, až se jim od nozder kouří.

Tak mě napadá - ono to drakobijectví nebyl zas tak nesmyslný sport - co myslíte?

Autor: Zbyšek Hlinka | sobota 1.1.2011 22:00 | karma článku: 14,92 | přečteno: 982x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69