Nikoliv pohádka o prolhané ministryni financí a EET

Ministryně financí Schillerová (případně úředníci MF) lže. Je to už stejné jako za komoušů, kdy vítězila ideologie nad zdravým rozumem. Zde se jedná o ideologii, že všichni kradou, proto je třeba je dusit, například skrze EET.

Sledujme tok událostí v čase. Někdy před 16. březnem žádali podnikatelé odklad poslední vlny EET. Na to dostali tuto odpověď: "Ministerstvo financí tvrdí, že ze zákona není možné odložit start třetí a čtvrté vlny EET." Důkaz je například v tomto článku z 16. března.

22. března v 11:26 vyšel článek, ve kterém se píše o podání trestního oznámení na Schillerovou právě v souvislosti s tím, že odmítla odložit poslední vlny EET. Doporučuji i zaslepeným koblihám, aby si článek přečetli a hluboce se nad obsahem trestního oznámení zamysleli. Aspoň ti, kteří jsou zamyšlení schopni, ostatní nechť si to nechají od někoho vysvětlit. Najdete ho zde.

Ještě tentýž den, ve 20 hodin, vydává ministerstvo financí tiskovou zprávu, že EET bude odloženo. Cituji přímo ze zdroje: "Z tohoto důvodu přistoupilo Ministerstvo financí k dočasně úplnému pozastavení EET. Tento krok bude legislativně řešen zvláštním zákonem, který předloží na úterní jednání Poslanecké sněmovny." Tedy samo ministerstvo podalo důkaz, že EET odložit lze a popsalo i způsob, jakým to lze provést. Nejedná se samozřejmě o žádnou novinku, tento způsob bylo možné použít i před 16. březnem. Tedy máme jasný a nezvratný důkaz, že předchozí tvrzení o nemožnosti odkladu byla sprostá lež.

S ohledem na časový sled jednotlivých událostí mi vychází (a jsem o tom přesvědčen), že ministerstvo se odhodlalo k odkladu posledních vln EET až v důsledku podaného trestního oznámení. To je velmi tristní zjištění - úřady přestávají škodit, až když jim začne hrozit trestní stíhání. Na druhé straně je to názorná ukázka, že obrana proti státní zvůli existuje - jen se nebát ji používat.

Autor: Zbyšek Hlinka | pondělí 23.3.2020 9:46 | karma článku: 33,13 | přečteno: 1186x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69