Nesnesitelné octomilky

Je jejich období. Venku všechno kvasí, tak se stěhují do domů a bytů lidí. Asi je jim venku ziminka, nebo co já vím, co je táhne ke mně.

Octomilky jsou svině svinuté, že jsem větší nezažil. Jsou snad ještě horší, než prolhaní estébáci (a to je už co říct!). Létají vám do nosu, uší, pusy, očí, prostě všude. I do odpadkového koše. Otevřete si pivo, na chvilku odvrátíte zrak jinam (třeba si jdete uříznout kousek uzeného k tomu pivu), a hle, už se v něm minimálně jedna topí. Rozhlédnete se tedy kolem, vidíte tři octomilky pořádající soutěž v tom, která další se dřív utopí ve vašem pivu.

Rozhlédnete se, spočítáte - a vidíte tři. Řeknete si - tři svině, pohoda, ty za chvíli vymlátím. Jako nejúčinnější metodu ve vyvražďování octomilek jsem shledal prosté plácnutí dlaní v okamžiku, kdy se nějaká octomilka ocitne mezi nimi. Samozřejmě to nemyslím tak, že bych dal dlaně kousek od sebe a čekal, až tam nějaká svině sama vlétne. Musím jim vyjít trošku naproti. Svině jsou však tak malinké, že se snadno schovají v nějaké škvírce mezi dlaněmi a přežijí. Na to se mi osvědčilo si dlaně navlhčit - svině se přilepí a pak je proces velmi krátký. Plácnete-li takto do nějakého hejna (já vím, to je pro ptáky, ale co chcete od sviní, že?), klidně takto zlikvidujete třeba čtyři najednou.

Vraťme se k těm třem. Jednu zabijete (samozřejmě se ujistíte, že je definitivně rozmáznutá a nemá tedy nejmenší šanci) a spočítáte zbytek - stále tři. Dobře, třeba jsem jednu přehlédl... Zabijete další - a hle, už napočítáte čtyři. Zkontrolujete kritická místa - okna jsou utěsněná, koš vysypaný a vymytý - kde se tedy berou? Čtyři - ok - to také zvládnu vybít. Jenže ouha - čím víc jich zabijete, tím víc se jich následně objeví. Za chvíli je jich tolik, že vaše pivo vypijí rychleji než vy. To musí být proti přírodním zákonům. Nebo nám ve škole lhali o rozmnožovacím cyklu octomilek, protože nenalézám jiné vysvětlení, než se vstávají z mrtvých a to ještě tak, že z rozmáznuté octomilky jich vstane více než jen jedna nová. A nepomůže ani experiment s tím, že si zavražděné octomilky srovnáte na stůl vedle sebe a stále přepočítáváte, zda jsou tam všechny zabité.

Jinak pozor na máchání rukama kolem lahve nebo plné sklenice už se mi takto podařilo způsobit nenapravitelnou škodu.

Autor: Zbyšek Hlinka | čtvrtek 14.10.2021 21:11 | karma článku: 17,65 | přečteno: 356x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69