Máme hloupého premiéra

Premiér Babiš prohlásil, že nechápe, proč demonstrující chtějí jeho demisi. Inu, znaky hlouposti rozeberu v článku.

K ultimatu (moje pozn.: danému milionem chvilek pro demokracii) uvedl, že nechápe, proč demonstrující chtějí jeho demisi. „Co se stane? Padne vláda, budeme mít krizi. Já to nechápu,“ řekl. Absurdní je podle Babiše požadavek, aby vrátil Agrofert, když ho nemá. Citace je z tohoto článku. Například zde je uvedené ono výše zmíněné ultimátum a také nechápání situace - konkrétně: "premiér se má buď zbavit Agrofertu a odvolat ministryni spravedlnosti Marii Benešovou (za ANO), nebo odstoupit."

Babiš tedy nemá Agrofert. Mapka vztahů a vazeb k lidem, kteří vedou svěřenský fond, však vypovídá o něčem zcela jiném - jen čítankový naiva by věřil tomu, že Babiš Agrofert žádným způsobem neovládá.

Mezi důkazy ještě chybí to nejpodstatnější, a to význam slova hloupý. Abych předešel různým osobní výkladům, obrátím se na autoritu nejvyšší - a to slovník spisovného jazyka českého:

hloupý příd. 1. nemající rozum, neumějící myslit; nechápavý, nevtipný, omezený (op. chytrý); nerozumný, nemoudrý, pošetilý, bláhový 2. svědčící o nedostatku soudnosti, prozrazující neschopnost myslit; omezený, nejapný, nesmyslný; nerozumný, nemoudrý, pošetilý, bláhový

hloupost -i ž. 1. vlastnost n. stav toho, kdo je hloupý; nedostatek soudnosti, schopnosti myslit; hlupáctví, hlupství, omezenost, nerozum

Požadavek je naprosto zřejmý, jednoduchý a jasný. Přesto ho premiér této země nechápe a z problému se pokouší vylhat. Co jiného si tedy o tomto člověku mám myslet?

Autor: Zbyšek Hlinka | neděle 17.11.2019 19:45 | karma článku: 28,73 | přečteno: 1037x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69