Genderová razítka pro fotbalové týmy

Za mého mládí se říkalo fotbalové mužstvo, ale to je dávno fuč a dnes se z důvodu politické korektnosti mužstvo říkat nesmí. A basta. I když jsou v týmu jen samí muži. Nikdy jsem neměl fotbal rád a teď už vím proč.

Však považte - v mužstvu … eh, pardon, to stáří... v týmu jsou samí MUŽI! Je sice pár ženských fotbalistek, ale v jejich týmech je co? Jen samé ŽENY! To je naprosto skandální a musí se to změnit.

Proto jsem se rozhodl, že v rámci genderové vyváženosti musí být fotbalový tým zastoupen rovnoměrně ženami i muži. Jinak nebudu na fotbal chodit. Tedy já na něj nechodil ani do teď, ale jsem zásadový, a na jednopohlavní fotbalové týmy fakt nejsem zvědavý. Jestliže má být vyvážené zastoupení v politice, ve vedení firem, nebo třeba ve filmech, prostě totéž musí platit i pro fotbal. A tak se ujímám nevděčné osvětové role kontrolora genderové vyváženosti fotbalových týmů. Pokud takový tým získá můj souhlas, dostane i razítko a bude moct vyběhnout legálně na hřiště. Jinak bude takové vyběhnutí nelegální a já ho neuznám. A doufám, že ani diváci takový tým neuznají a na stadion nevlezou se mnou.

Jak budu takové týmy kontrolovat? Samozřejmě vždy osobně (za jistý poplatek, žádné razítko není zadarmo). V případě pochybností, zda představená hráčka je opravdu hráčkou, a ne jen umně převlečeným či vhodně načesaným mužem, mám ve svém ukazováku sadu hmatů a chvatů, kterými zjistím pravou skutečnost. Takže se nikdo nemusí obávat, že bych pustil na hřiště genderově nevyvážený tým.

Očekávám ovace od diváků a neutuchající zájem o získání razítka od majitelů fotbalových týmů. Nemusí to být hned teď, dám týmům čas na přípravu. Má pravidla začínají platit až druhý den po vydání tohoto článku.

O rasové a národnostní nevyváženosti ve fotbalových týmech zas někdy jindy.

Autor: Zbyšek Hlinka | pátek 31.8.2018 19:02 | karma článku: 24,80 | přečteno: 718x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69