Farma zvířat (pohádka)

Milé děti a jiní milovníci zvířátek, před časem jsem si koupil farmu. A to ne jen tak ledasjakou, ale plnou různých zvířátek. Při mém příchodu mě vítalo například kvokání slepiček, bečení oveček a milé pochrochtávání prasátek. Zvířátka zkrátka byla zvědavá, kdo nový k nim zavítal.

Po převzetí farmy jsem zjistil jednu nemilou skutečnost - všechna zvířátka byla sužována štěnicemi a klíšťaty, které byly řádně nalité rudou krví. Když jsem se pokusil je těchto ohavných parazitů zbavit, některá zvířátka se bránila tak urputně, že to zkrátka nebylo možné. Zejména prasátka se činila, abych z farmy nemohl tyto rudé parazity - eh, natolik napité rudou krví, že krev jim prosvítala z bříšek - vyhnat.

Avšak netrvalo dlouho, a z prasátek se časem vyklubaly pěkné svině. Víte děti, co taková vychytralá svině dokáže? Jestliže vytvoříte bludiště, do některých koutů dáte prázdné misky a do jednoho misku plnou laskomin, pak si taková svině projde bludištěm a rychle si zapamatuje, kde je plná miska. Pokud později do stejného bludiště vpustíte s touto sviní jiné zvířátko, svině ho zavede k jedné z prázdných misek a pak v nestřeženém okamžiku zmizí a peláší mlaskat k plné misce. A tak se stalo, že vychytralé svině začaly podvodně vyjídat misky ostatním zvířátkům.

Nejhorší práce je s ovcemi. Milé děti, nemyslete si, že ovečka je nějaké roztomilé zvířátko. Je to pěkně blbé zvíře, kterému i když dáte stokrát do misky zkažené jídlo, tak sice bečí, ale stejně si to do příště nezapamatuje a sežere ho i po sto prvé. Této tuposti ovcí s oblibou využívají svině - přestože samotné svině se rozdělily do několika různých frakcí, které mezi sebou bojovaly, vždy využívaly tuposti ovcí a cokoliv nějakým ovcím namluvily, ovce jim to ochotně odkývaly. Zkuste si řídit takovou farmu, kde ty svině ovládají celé stádo ovcí a vždy se za ně schovávají, když hrozí nějaký malér. Určitě jste viděly ten dokument o prasátku Babe, které se stalo ovčáckým psem. V něm je krásně vidět, jak šikovně umějí ty jedny svině ovládat tupá stáda.

Jednou mi však došla trpělivost a ty nejtlustší svině jsem prostě podřízl. Joj, ovárek a pečínka byly vynikající. Jste z toho smutné, milé děti, že ta prasátka skončila na talíři? Neplačte kvůli nim; jak se říká, na každou svini se někde vaří voda. A stejně jich ještě dost zůstalo, protože všechny najednou se prostě spapat nedají. No a dost možná z některých z vás také jednou vyrostou pěkné svině, milé děti. Nebo třeba tupé ovce, které si stále dokola nechají do těch sviní vyžírat misky a budou pořád bečet, že hlavně slepice by měly dávat víc vajiček sviním.

Pokud jste snad, milé děti, získaly pocit, že jsem popsal současnou politickou scénu v tomto státě, pak si takový pocit strčte za klobouk, já s tím nemám nic společného. Bee-ee-ee-ee, kvok.

Autor: Zbyšek Hlinka | pondělí 30.5.2011 17:44 | karma článku: 20,92 | přečteno: 2052x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69