Foto

Nejlepší je, že případné zvýšení věku odchodu do důchodu se dnešních důchodců (voliči Babiše), ani skorodůchodců, netýká, ale "postihne" výrazně mladší ročníky (nevoliče Babiše). Není to paradox?

A co Vám z Vašeho výroku pane Flaško plyne? Mi to, že mladí si to přejí sami sobě, proto volí jak volí, a ti důchodci, jichž se to vskutku netýká to svým dětem nepřejí, proto i oni volí jak volí. To máme nemravné nepřející a nenažrané důchodce, že?

Foto

Nemálo, ne-li většina důchodců vychází ze svých život. zkušeností, vč. té, že není, a nikdy nebyl politik, kterému by bylo možno věřit

DR

Tak nějak. Ale především, ať už jsou to důchodci nebo nedůchodci, tak si o své volbě rozhodnou sami, i bez nějakých mouder.

TB

Máte to hezké, ale podle mě poměr důchod/mzda je zcela nevypovídající o tom, jestli se důchodce má lépe nebo hůře.... důležitější je údaj, jestli důchod roste reálně nebo jestli kvůli inflaci je ve skutečnosti nižší...

ZH

Já píšu jen drobnou poznámku, že třeba oproti devadesátým létům se má důchodce jistě lépe. Jinak nic o tom, zda se má lépe dnes oproti třeba roku 2019. Protože o tom článek vůbec NENÍ. Já píšu o tom, jaký je rozdíl v příjmech mezi průměrnými důchodci a zaměstnanci.

Určitě Vás tenhle článek stál hodný čas práce, leč, jak už to bývá, věci si mnozí zjednoduší tak, že jim vychází to, co si i přáli, aby jim vyšlo na základě emočního hodnocení.

Jen stručně, neb jste se ani nedal odkaz, odkud jste vzal tu úvodní tabulku, kde jsou trochu jiná čísla než v oficiálních statistikách. Netuším, proč jste počítal ten pravý sloupec, vše lze dohledat přímo. A Vaše čísla v oněch % lítají až o 5%, což už je nářez.. Pro rok 23 máte v té úvodní tabulce mj čísla s nekrácenou předpokládanou plnou valorizací. Nebo, asi netušíte, že byly vypláceny mimořádné částky důchodů, které ve Vašich číslech logicky nejsou započteny, Mj tuším v roce 2020 to bylo jednorázových 5000.- Kč navrch – např. Pokud chcete něco tvrdit stran koupěschopnosti, asi byste měl brát v potaz tu krásnou inflaci a v ní spotřební koš průměrného důchodce a průměrného zaměstnance. Liší se hodně podstatně. Nebo zjevně netušíte jak rozdílně se odvíjí v čase růst důchodů a mezd. Nejen z těchto důvodů je Vaše hodnocení, kterak a za koho se měli či mají důchodci lépe a kdo tu lže, naprosto mimo realitu. Víte ony ty důchody obecně nejsou jen ta demografická trojčlenka, jak lže vláda. Asi nebudete popírat souvislost s výkonností ekonomiky a nejen s její výkonností. Zkuste, co se týká výpočtů a interpretace čísel daleko jednodušší věc. Jak je to s tvrzením Vaší pravdomluvné vlády s jejich tvrzením, že budoucí důchodci si budou užívat důchodu průměrně 21,5 let. A dejte vědět, zda je to podle Vás možné. Víte pan Hůrka níže má pravdu, lhaní této vlády jsou bezprecedentní. Třeba Vám dojde, že asi něco v pořádku není zcela obecně, pokud se nyní mluví o 2% inflaci, ale ČNB sazbu ve výši téměř 5,5 % nehodlá hned tak snižovat. Třeba Vám to vysvětlí pan Lisovský, podle kterého přemýšlí on, ale já ne, či pan Šik, jenž zřejmě počítat umí, a tedy já logicky nikoli. Vy sám máte dar poplést a zmotat prakticky cokoli, čemu jste se na stránkách blogů věnoval, stejně jako oni.

ZH

Čísla v levé části jsou z oficiálních zdrojů, můžete si to ověřit. Pokud máte pochybnosti, ukažte na sloupec, doložím to z odkazů na konci článku (tedy odkazy jsem dal, jen jste si asi nevšiml). Procenta jsou počítaná z těch čísel, která jsem použil a uvedl jsem vzorec pro ověření.

KK

Od roku 2018, kdy fakticky začal vládnout Babiš, jde poměr důchod/čistá mzda nahoru. Výjimkou je rok 2021, ale ten trend je jasný. Důvod, proč tomu tak je jistě všichni znají(tehdejší Sobotkova(?)novela zákona, kterým se zvyšuje podíl průměrné mzdy pro výpočet koeficientu nárůstu důchodu při valorizaci).

Takže tohle se vám opravdu moc nepovedlo.

PZ

Karma pane Hlinko. Voličstvo AB bohužel na čísla neslyší, těm stačí : "Na důchody bude vždy, nikdo neví co bude za 30 let ,nedopustíme...."

ZH

Je to vidět i v diskuzi. Zpochybňování dat, odvádění pozornosti na nesouvisející témata. Prostě pravda se ideologicky nehodí, tak ji odmítneme.

JH

J97a39n 43H14u35r66k50a

8. 5. 2024 4:24

s tímhle stračím hejnem je Babiš jako chudý příbuzný tihle lhaní povýšili na blíže cosi nespecifikovatelného...už jenom to jejich ...já za xy pevně stojím...vše vysvětleno...a za pár minut odvolávám co jsem (ne)odvolal a já to zařídil, tvrdil, doporučil, a absolutně nesouhlasil a musel schválit, navýšit...atd...opravdu mazec

LC

Rozhodně vám to dalo spoustu práce tohle sepsat. No, nechci se k tomu vyjádřit užitím jedné zlidovělé hlášky z jednoho známého filmu. S pravděpodobností hraničící s jistotou si však dovoluji tvrdit, že důchodci si váš blog před spaním pročítat nebudou. Každý z nich totiž ví, kolik a čeho si mohl za svůj důchod koupit před třemi lety a kolik dnes, případně kolik mu z důchodu za měsíc zbylo na "radovánky" tehdy a kolik mu zbývá, či chybí teď.

ZH

To platí i pro ty, kteří pracují. Tedy je nutné sledovat i vzájemný poměr mezi oběma skupinami. Nelze zvýhodnit jednu skupinu na úkor druhé.

AL

Jenže jsou lidi, kteří nepřemýšlí a kterým to stejně nevysvětlíte. Bohužel mají volební právo.

Foto

J29a30n 33Š56i88k

7. 5. 2024 23:02

Je to o té matematice. Každý chodil povinně na zakladní školu a měl by si to umět spočítat sám z veřejné dostupných údaje. Stačí tužka, papír a trochu času. Jenže voličúm velkého guru se nechce, pro ně jednoduší poslouchat Alenčiny žvásty. Díky za rozbor. Hezký den

PC

p. Šik:

Že Vy zjevně máte nějakého guru a posloucháte čísi 'žvásty' (cituji VÁŠ výrok!), ještě neznamená, že to tak mají i ostatní. Proto laskavě nesuďte dle sebe.

Každý inteligentní člověk si umí sám VŠE spočítat (i bez tužky a papíru) a následně pak vyvodit příslušné závěry. Jiní tu mají zase věčnou potřebu někoho poučovat, urážet, a co hlavně - donekonečna mlet mainstreamová moudra.

Politici napříč celým politickým spektrem vždycky lhali, lžou a lhát budou. Chytřejší občané to už dávno vědí.

P.S. Případné urážky, jichž se často vůči svým oponentům dopouštíte, si laskavě nechejte od cesty.

  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,48
  • Průměrná čtenost 2078x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli