Budu Babiše žalovat za poškození zdraví

No, popravdě, asi budu mít trošku problém prokázat příčinou souvislost mezi jeho prohrou a tím, že jsem se ze samé radosti z jeho prohry ožral jako mužik. A tvrdá játra a měkký mozek mohou vést i k tomu, že přijdu o práci.

Takže další možná žaloba.

Řada lidí pojala letošní prezidentské volby jako volbu menšího zla. Přičemž se liší názory na to, co kdo chápe jako menší zlo. Snažil jsem se zjistit, v jakém smyslu může být Babiš menší zlo než Pavel, ale nepodařilo se mi to zjistit.

Původně jsem k problému přistupoval podobně. Pavlovi se podařilo získat dostatečnou popularitu k tomu, aby mohl Babišovi konkurovat. Tedy jsem vyhodnotil, že je tu dobrá šance Babiše porazit. Avšak už po prvním kole jsem začal měnit názor. A to na základě volebních výsledků v místech bydlišť kandidátů, kde daného člověka buďto znají osobně, nebo by znát měli. Což nemusí hrát roli v případě hledání kolegy do pracovního týmu firmy, ale určitě to hraje podstatnou roli v případě veřejně činné osoby, jakou prezident rozhodně je. Pokud je někdo šmejd, sotva může získat téměř 91% hlasů ve své domovské obci, jako získal Pavel nyní po druhém kole. Případně z obráceného pohledu, něco přes 28% pro Babiše v jeho domovské obci také mnohé vypovídá.

Osobně se domnívám, že Pavel má dobrou šanci stát se dobrým prezidentem. A že to po dvou předchozích (Klaus, Zeman) potřebujeme jako prase drbání, s tím snad bude souhlasit více lidí. Zatímco Babiš by posunul laťku ještě mnohem níže, než ji nastavil Zeman, věřím tomu, že Pavel ji nastaví výrazně výše. Proč?

Poslechl jsem si tiskovky obou kandidátů. U Babiše jsem opět slyšel to jeho kňů kňů a já já já. Pavel promluvil jako státník a mluvil dost o tom, že MY to zvládneme. Můžeme spekulovat o tom, že oběma jejich projevy někdo připravil. Ale i v takovém případě považuji za klíčové, jakými poradci se kdo obklopuje. Mě osobně mnohem více osloví MY, než JÁ.

Babiše považuji za generátor ostud pro tento stát. Stačí si připomenout nedávnou debatu po prvním kole voleb, kdy Babiš odmítl jít na pomoc případně napadenému Polsku. Byla z toho nakonec mezinárodní ostuda. Protože víme, jak se Babiš choval i dřív (například sled vydávání protiprávních nařízení vlády v době covidu), v případě jeho prezidentování by to byla jedna dlouhá řada podobných ostud. On prostě něco plácne a vyklube se z toho totální hovadina. Pavel se v debatě vyjádřil naprosto jasně – spojenecké závazky musíme dodržovat a Polsko na holičkách nenecháme.

Dále u Babiše coby prezidenta je obrovské riziko, že si protlačí do soudů a ČNB své lidi (dle ústavních kompetencí). Po dalších (a možná předčasných) volbách by mohlo ANO získat většinu (jako prezident by otevřeně protěžoval své vlastnictví, o tom nelze snad ani pochybovat), tím by získal vládu poskoků, která by mu šla na ruku a v privatizaci státu by mu už nestálo nic v cestě. Lze jistě spekulovat o tom, že Pavel bude z vděčnosti těm, kteří mu do funkce pomohli, dělat totéž. Jenže u Babiše máme v tomto ohledu jistotu, u Pavla můžeme toliko spekulovat. A určitě z jeho (Pavlovo) strany nijak nehrozí, že by privatizoval (či se o to pokoušel) stát pro sebe nebo kohokoliv jiného.

Babiš je profláklý chronický lhář, který slibuje i nesplnitelné, jen aby získal hlasy voličů (a tím i moc). Například jeho sliby o uspořádání summitu k Rusko-Ukrajinské válce je čirá fikce. Takový summit se může odehrát jen na neutrálním území. My však jsme předním nepřítelem Ruska, kterým jsme se stali právě za premiérování Babiše. Pamatujete? Myslím, že si tuto skutečnost Babiš musí uvědomovat, tedy jasně lže. Pavel nic takového nenabízí, protože je si zjevně plně vědom, že se jedná o naprosto nereálný slib.

Takže jistě chápete, že se prostě musím ožrat jako mužik. No, neradujte se předem, dojde k tomu až po vydání tohoto článku. :)

Autor: Zbyšek Hlinka | sobota 28.1.2023 20:03 | karma článku: 26,60 | přečteno: 801x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69