Babišova ovce ja na tom hůř, než pes

Pokud budete psovi soustavně lhát, přestane vám prostě věřit. Například, pokud mu budete "jako" házet klacek, zpočátku se za takovým fiktivním klackem rozeběhne. Po čase pochopí, že to je lež a běhat přestane.

Nikoliv Babišova ovce. Přesto, že Babiš lže naprosto soustavně, primitivně, průhledně a nekonzistentně, podle jednoho průzkumu mu 12% ovcí plně důvěřuje a stále běhá za fiktivním klackem.

Nekonzistentnost jeho lhaní lze snadno odhalit tak, že si zapamatujete, co říkal včera. Nebo aspoň nedávno. A porovnáte to s tím, co říká dnes. Pak není problém odhalit, že jeho včerejší tvrzení je v naprostém rozporu s dnešním tvrzením. Takového člověka pak označíme jako koho?

Pokud někdo tvrdí, že své děti miluje tak, že by za ně dal i svůj život, přitom je zatáhne do svých podvodů a možná i bez jejich plného vědomí, pak takový člověk své děti nejen že nemiluje, ale dokonce je nenávidí. Protože je zneužil pro své podvody. Pokud by totiž za ně byl doopravdy ochotný položit svůj život (jak tvrdí), pak by zcela postačilo, kdyby při provalení svých podvodů statečně vzal veškerou vinu na sebe. Zbabělý lhář však křivě přísahá na zdraví svých dětí a později z nich udělá nesvéprávné idioty, jen aby nemusel nést důsledky svého jednání. A vykládá veřejně všem lidem velmi citlivé informace, které lékař nesmí vyzradit. Zjevně se pokouší vzbudit soucit u těch svých 12% ovcí. V mých očích je však takové jednání ještě něco horšího, než hyenismus. Označit takové jednání za hyenismus je urážkou hyen.

Nemohu si pomoct, ale těch 12% ovcí musím považovat za nesvéprávné. Protože si neumím představit, že někdo svéprávný může být schopen stále plně důvěřovat provařenému sedmilháři.

Prosím diskutéry, kteří sem chtějí zatahovat Kalousky, Fialy, předchozí vlády atp., aby si nejprve přečetli něco o argumentačních klamech. Tento článek opravdu nijak nesouvisí s trestuhodným jednáním jiných lidí či politických stran. Dokonce není ani o politice. Je pouze o prokázaném a snadno prokazatelném lhaní a o těch, kteří takové lhaní polykají i s navijákem.

Podle průzkumu premiérovi Babišovi nedůvěřuje 60 procent respondentů

Autor: Zbyšek Hlinka | neděle 25.11.2018 14:27 | karma článku: 35,32 | přečteno: 1352x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69