Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo nemá rád milující maminky

Chtěl bych reagovat na genderové blbnutí, které rozpoutala docela milá báseň v čítance pro děti. Zlí a nešťastní lidé by v ní raději měli genderově neutrální plky. Podle nich by báseň o dvou tátech byla zřejmě přijatelnější.

Zdroj: K čemu jsou lidé na světě

Mě se ty básničky líbí, předtím jsem o nich nevěděl. Hledat v nich dvojsmysly znamená vytvářet problémy tam, kde nejsou. Děti to dělat nebudou. Básníkovým záměrem snad bylo ženy urazit? Autor se svým tvrzením, že ženy by to mělo nějak švát, připojuje k genderovému blbnutí.

Spíš muži by se mohli cítit dotčeni, že se v čítance neocitli, že je tam jen ta báseň o maminkách a že se nevyzdvihuje role otce. Ale ta jejich báseň je přece jen o klucích. Básník třeba později přidá i něco o tátech. Když ty básničky čtu podruhé pod dojmem autorova tvrzení, že ženy by to mělo nějak štvát, kdyby si přečetly básničky obě, cítím z nich naopak, že role žen je rozhodně úctyhodná. Podle mě do čítanek monou patřit obě, a pokud by měla být vybrána jen jedna, tak rozhodně ta o maminkách.

Spíš by se mohly cítit špatně děti, které maminku nemají. Já jsem ji taky neměl. Ale to máme kvůli tomu psát do čítanek nějaké genderově neutrální ptákoviny, jejichž sdělení by bylo naprosto prázdné? Aby děti, které maminky mají, nemohly pocítit vděčnost a pokoru za své štěstí a lásku jim oplácet? Ty, které maminku nemají, mohou sice pocítit újmu, ale to není újma od básničky, ale od osudu. Od čeho jsou lidé na světě? Od toho, abychom vykřičeli do světa, jakou újmu pociťujeme, tady opravdu nejsme. To si myslí jen aktivisté různých pozitivních diskriminací, mee-too, a účastníci různých hrdinských pochodů. Právě když si děti uvědomí, že to štěstí nemají, poznají lépe jeho cenu a mohou se snažit o to, aby jejich děti a vnoučata touto újmou netrpěli. Pokud jim to tedy někdo zlý nechce zkazit.

Mohou se ovšem cítit uraženy ty ženy, které mateřství odmítají. Uraženy proto, že to není o nich. Mateřskou lásku zřejmě nepoznaly a v jejich čítance nejspíš nebyla ani žádná podobná báseň, aby ji mohly vidět kolem sebe. Aby si mohly uvědomit, jakou újmou přesně trpí. Takových je sice hodně, ale ty přece nemají děti, pro které jsou básně určeny. Těm jsou děti lhostejné, právě tak jako ony těm dětem i básníkovi. Proč by však právě ty měly mluvit do obsahu čítanek?

Chtěli byste žít ve světě, kde by nikdo nic užitečného pro své bližní nedělal, ale všichni by jen křikem informovali své okolí o tom, jak trpí? Trpí tím, jaké mají pohlaví, jak jsou odlišní a nikdo jim nerozumí, jak nemají žádné kamarády, jak jim svět ubližuje a jak jim nikdo nepomůže. A právě v té různosti, že je každý jiný a trpí svými individuálními problémy a jeden druhému nerozumí, ve společném žalování nacházejí jednotu. No není to absurdní?

Děti v dnešní době stále ještě většinou mají milující maminku, kterou ani dva tátové nenahradí. A doufám, že navzdory snaze genderových aktivistů tomu tak bude i nadále. Aby byl svět v pořádku, jak píše básník v poslední větě.
 

Autor: Jan Hink | sobota 31.8.2019 10:17 | karma článku: 32,55 | přečteno: 963x
  • Další články autora

Jan Hink

Chvála nerovnosti! Pohlaví a rasy nehrají roli.

Jedinci, národy i státy za úspěchy vděčí svým odlišnostem. Promíchání zrna s plevami snad zmírní frustraci plev, ale zrno nevzejde. Nahradí jednoho chytrého stádo blbých? Hegelova přeměna kvantity v kvalitu takto nefunguje.

14.1.2020 v 10:17 | Karma: 32,22 | Přečteno: 649x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Strach z předsudečné nenávisti brání diskusi o těch nejdůležitějších pojmech

Vláda se usnesla, že se dopouštíme nenávisti i diskusí o významu těch nejdůležitějších pojmů: národnost, rasa, náboženství, právo, pohlaví, svoboda, deviace, pravda, nenávist, cenzura, extrémismus.

30.12.2019 v 10:17 | Karma: 38,72 | Přečteno: 1037x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Významný den 21. srpen 1968 - čí je to nápad a proč?

Mezi významnými dny není mnoho takových, kdy by se jednalo o nějakou událost ovlivňující negativně naši státnost. Neznámý navrhovatel nemá jinou starost a zvolil událost podle toho, jakou velmoc momentálně chceme naštvat.

21.12.2019 v 10:17 | Karma: 36,19 | Přečteno: 1125x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Když se dva milují, tak na pohlaví nezáleží

Zanedlouho možná nebude záležet ani na živočisném druhu. Mimořádně nevkusná reklama firmy H&M nás k tomu má vychovávat. Kam se hrabe rasová vyváženost černocha na bílém koni od Old Spice.

10.12.2019 v 10:17 | Karma: 37,25 | Přečteno: 1318x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Stíhání komunistických předáků je rajtováním na mrtvém koni

Tato sorta žalovaných lidí byla jen dost inteligentní, aby pochopila, odkud kam vírt fouká, koho píseň zpívat a chopila se k moci. Ti, co je dnes chtějí soudit, jsou stejná pakáž a mohou být za omezenou suverenitu také souzeni.

3.12.2019 v 10:17 | Karma: 32,94 | Přečteno: 619x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik