Pan prezident Kalousek

Ale, to jsem to hned na začátku zkonil. A just hned v nadpisu. Chtěl jsem asi napsat Schwarzenberg prezident. No, měnit to už nebudu, ale zkusím na to nezapomenout.

 Víte ono se to zkoní raz dva, tedy ajn cvaj. Ale člověk se nemůže divit, když vidí, jaký tihle dva pánové mají vztah. No kamarádi, to je hezké, jeden si je představuje na táboře, jak spí v jednom stavu, u ohně sedí vedle sebe a v polovičce tábora uzavřou plivní bratrství, což je, když si oba plivnete do dlaní pořádného kemra a pak si ruce podáte a koukáte, jak to teče dolů na zem. A tihle dva jsou velcí pliváci a jejich kamarádství trvá – je to vidět i na jejich politické straně, poněvadž tam ani nikdo neví, kdo je vedoucí a kdo je tam jenom na okrasu a lákání oveček.

I když ta okrasa. Mně se na panu Schwarzenbergovi líbí, jak umí působit na lidi, ačkoli v jeho případě se hodí spíše říci, že na lidi funguje. Dneska, pár hodin po sečtení hlasů, jsem se výsledkům voleb přestal divit. Dal jsem si dohromady dva a dva a bylo mi jasno. On pan kníže je na pohled takový milý dědeček, co by snad ani nemusel v politice škodit, protože u takového knížete si řeknete, že už ani nepotřebuje krást a stačí mu jeho bohatství, se kterým si ve volném čase hraje jako dítě s dřevěnými kostkami.

Ale nebylo by dobré na některé věci zapomenout. Na určité podivné restituce, na změny občanství kvůli nim (a porušování zákona), na žádosti o dotace na opravy majetku – a na nevracení určitých částí při prodlení, ačkoli od čeho by byl plivní bratr, kdyby kámošovi nepomohl.

Za necelé dva týdny půjdu k volbám, ne že bych chtěl a měl nějakou radost, ale jdu z toho důvodu, co jsem psal v příspěvku před dvěma dny – jdu, protože když se na to vykašlu, můžu se příště vykašlat i na další věci. Budu volit druhého kandidáta, jméno netřeba zmiňovat, můj favorit to není, ale tady volím mezi menším zlem, třebaže tady nejde ani o volbu jako takovou jako spíš o pud sebezáchovy. Poněvadž když pan Kalousek vyhraje – aj, zase mi to ujelo, omlouvám se – takže když pan Schwarzenberg usedne na pomyslný trůn, nemůžeme očekávat knížecí milost, naopak, prostý lid brzy půjde ještě o kratší žebrácké holi, neboť kamarád protáhne vládou ještě nějaké kudly, které se po prezidentově podpisu zabodnou do našich zad, a my klesneme bolestí a budeme kvičet jako podřezávaná selata. Čas běží, volby do sněmovny tady budou dřív, než se nadějeme.

Netvrdím, že za druhého kandidáta se nám přes noc uleví a budeme juchat a skákat, to ne, ale je možnost, že některé kroky destrukce společnosti půjdou znatelně pomaleji a my trochu získáme čas při čekání na zázrak. Protože jestli ten zázrak nepřijde, bude jedno, jestli na Hradě sedí ten, nebo ten, nebo Kalousek.

Autor: Pavel Hewlit | neděle 13.1.2013 9:55 | karma článku: 41,66 | přečteno: 9563x