Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Premiér Potěmkin ;-D

To je přesné R^

0 0
možnosti
MP

Vidíte, proto já mám rád matematiku. Tam se pracuje s pravdou. Když řeknu - dejme tomu - že derivace konstanty je nula, tak je to pravda, nikoli názor nebo úhel pohledu. Lze to dokázat a každý (ale úplně každý) kdo tvrdí něco jiného, tak lže nebo (a to spíš) se mýlí. Vše ostatní je, souhlasím, názor nebo úhel pohledu :-).

4 0
možnosti
Foto

Ovšem kvantový přístup to trochu nabourává. Proto ke klasickým operátorům PLUS, MÍNUS, OR, AND jsme přidali další: MAYBE. A tím už dokážete všechno. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Úhly pohledu vskutku mohou být různé. Nakonec, ani astigmatizmus duševní nelze nikdy zcela vyloučit. U kohokoli. Pochopitelně, lze na něj i až poukázat. Převážně u druhých. A to nejen na těchto stránkách. Jak u autorů, tak i u takydiškutérů;-)

2 0
možnosti
OU
PH

Je mi líto, já tam nemluvil o procentech. Přečtěte si to znovu. Zase stejná chyba - pletete si dojmy s pojmy, jako obvykle.

5 0
možnosti
Foto

Vidíš Pavle, a já bych využil diskusi taky. V posledním textu říkáš, že byla u Ukrajinských uprchlíků prokázána nákaza Covidem, HIV, černý kašel, tuberkuloza.. zkrátka v podstatě takový Resident Evil v centru Prahy. Ale ke svému tvrzení jsi nedodal žádný zdroj. A tím žádný myslím žádný. Když pominu Kodex blogera, který jsi porušil... jak sakra můžeš tvrdit něco, co patrně neumíš prokázat? A jsi si vědom toho, jakou paniku vyvoláš v lidech, kteří zkrátka budou "jen" věřit tomu, co říkáš?

9 0
možnosti
PH

Děkuju za příspěvek na úrovni - o těch nemocech jsem se dozvěděl přímo na místě od člověka, který tam prováděl kontrolu. Lidi můžou říct, že kecám. Ale pravda je taková, že pánové v oblecích bezpečnostních od hlavy až k patě se tam neobjevili jenom tak. (Jestli měli na zádech logo deštníku, nevím.)

Říkáš "ukrajinští uprchlíci" - není to tak jisté, že jsou z těch míst. Jediné, co všem doporučuji, teď se zvednout a udělat si tam MHD výlet. Nemluvím o věci, která by nebyla na místě prokazatelná. To není vyvolávání paniky, oni tam jsou, žádná fabulace, žádné představy, nic takového. Jsou tam.

Jinak jsem rád, že jsi se tady v diskuzi objevil, neboť aspoň vidíš, že krom kodexu blogera by mělo existovat něco jako kodex diskutéra - jak sám vidíš neřeší se článek, řeší se má osoba. Ale je to pořád stejné a stejní lidé, žel mě tak napadá, že někteří, co po mně jdou a zcela otevřeně mě uráží, mají jaksi Tvé sympatie a jsou ti bližší než já.

A tohle je věc, jíž si na nás dvou vážím - my můžeme mezi sebou s něčím nesouhlasit, můžeme se i pohádat, ale neznamená, že bych si tě nevážil za Tvoje názory, že je máš - na rozdíl od těch, co Ti patrně (použiju to slovo taky) víc ukazují svůj úsměv (já nechtěl napsat, že ti někam lezou) a jde jim jenom o to, aby byli s článkem na zdi a karmou si masírovali prsa - protože oni žádný další svět dál nemají. My dva ho máme.

2 3
možnosti
PH

Přátelé, i "přátelé" - já využiju diskuze a zeptám se přítomných, jestli někdo neví, kdo by koupil brusle. Vzhledem k debatě níže je to docela přínosné téma ;-).

1 0
možnosti
Foto

Rozumím, padat na bruslích a bouchat se o beton do důležitých částí těla už vás nebaví...

0 0
možnosti
VF

"Já i myslím, že pan premiér trpí nějakou křivdou z dětství."

A já si myslím, že není sám.

2 0
možnosti
PC

Takových je spousta. Stačí si přečíst "příspěvky" těch, kteří tu (opakovaně) házejí na autora špínu.

5 0
možnosti
JL

A přitom by stačilo najít si nějaké slušné děvče. Úhel pohledu by se přirozeně změnil. Zase by alespoň na chvíli vysvitlo slunko. Ovšem připouštím, že s takovou dispozicí je to přímo nadlidský úkol.

5 0
možnosti
PH

Jestli je to narážka na mě, tak jste mě musel vidět v plavkách. Na molu. ;-) Nebo u tyče - měl jsem umělecké jméno Tramvaj sex.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Váš úhel pohledu je patrný z Vaší fotky. ;-(

1 3
možnosti
Foto

Prostě směrem na výhybku...

1 2
možnosti
JL

Je to ještě složitější. Mám ve svém okruhu asi 3 kamarády, kteří fandili nebo stále fandí, jeden teď už přestal, Kremlu-Rusku. Jsou to inteligentní chlapi, 2 mají VŠ, intelektuálové. 1 si pamatuju 68. rok, další 2 byli malí v té době. Proč fandí Rusku (fandili)? Myslím, že to může být psychologická záležitost - vyrostli na sovětských filmech, ty jim imprintovali představu, že sovětskij čelověk, Rus, úžasnyj čelověk.... Může to mít i další důvody - Dostojevskij byl skvělý spisovatel, všichni Rusové jsou vlastně skvělí. U některých lidí mám dojem, že jen nenávidí USA, tak straní všemu, co je proti (s výjimkou muslimů, ty nemusí skoro nikdo). U některých chlapů mám dojem, že se zamiloval do Rusky, případně do Vladimira Vladimorviče...lidskaja duša je prostě složnaja.

1 0
možnosti
ZZ

Je to skutečně mnohem složitější a těžko se hledá jednoduchá definice.

Jde především o životní zkušenosti. Filmy a školní výchovu bych do toho nepletl. Setkal jsem se po letech se spolužáky, kteří po čas střední školy měli - až na 2 svazačky silně, protisovětský postoj. Minulý týden jsem zjistil

že jasný protiruský postoj má pouze jeden vysokoškolský profesor, jeden ředitel nějaké školy a 2 starostky nějakých obcí. 20 dalších je ke konfliktu hodně zdrženlivých.

:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 942
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik