Brzy budu Miss

Konečně jsem se dočkal a mám šanci, že konečně zaboduju v soutěžích, ve kterých jsem kdysi neměl vůbec šanci. Budu krásná.

Soutěž Miss v USA udělala další krok a vítězem ve státě Nevada se stal-a transgenderová modelka.

Doufám, že jako první věc na svém pomyslném trůnu se zasadí o to, aby se vymyslelo jednodušší slovo, než jakým slovo transgender je, protože zní děsně tvrdě a blbě se skloňuje. Navrhuju něco jako Čmelinka. Zní to hezky a je to takový mazlivý.

Co se týče nové královny z Nevady, která se bude ucházet o titul Miss USA, je na ní vidět, že se chirurgové snažili, ale hned si položíte si otázku, jak moc je jejich prací celá soutěž ovlivněna. Stejně jako ovlivněna tím, kolik toho si dívka napatlá na obličej, a v neposlední řadě, jak moc dojemný máte příběh.

Nová královna se pro BBC nechala slyšet, že:

  „Neměla jsem zrovna lehkou cestu životem. Musela jsem snášet fyzické týrání i sexuální zneužívání. Měla jsem potíže s duševním zdravím. Když jsem dospívala, neměla jsem toho moc. Nedostávalo se mi pomoci. Stále ale dokážu přežívat, jít dál a stát se průkopníkem pro ostatní,“

 

 

Dobrý příběh je asi ta nejdůležitější záležitost. Bez něj nejste nic.

Já ho mám taky připravený.

"Neměl jsem zrovna lehkou cestu životem. Musel jsem snášet fyzické a i sexuální zneužívání, protože v zácpě se vás vždycky snaží někdo ojebat. Měl jsem potíže s duševním zdravím. Když jsem dospíval, neměl jsem toho moc. Nedostávalo se mi pomoci. Nikdo mi nechtěl nic dát. Nikdo mě neměl rád. A ještě ke všemu pracuji v DP a nejsem v odborech."

Další věc je to všechno dobře načasovat. A čas je právě teď. Teď stačí říct, že jste něčím nenormální, to jest, že jste nekonvenční, a máte hned další plusové body.

Hlavně nesmíte být jako ti, kterým se neprávem říká, že jsou normální - normální jsou dneska přeci všichni, a nejvíc ti, kteří nejsou.

Vlastně nemusím na podobnou soutěž ani jako žena vypadat. Proč taky? Dneska přeci žena může být mužem a naopak. Dneska stačí říct, že jste žena, že se tak cítíte, a máte hotovo. Nikdo nesmí říct ani popel. Vy se usmějete, podrbete na varlatech a jdete si pro ovace ve stoje.

Nijak nezastírám, že nová nevadská Miss bude mít v hlavní soutěži velké šance a řeknu vám, že bych nechtěl být v kůži porotců, protože se budou péct na dvou bodcích rožně. Na jednom, že pokud vyhraje, snese se kritika, jak jsou čmelinky tlačeny do popředí - a na druhém, pokud nevyhraje, už máte na krku obvinění, že jsou rasisti. A na tohle Amerika teď slyší nejvíc.

Příští rok se taky asi na nějakou podobnou tuzemskou soutěž přihlásím. Hodím do placu příběh, řeknu, že se cítím jako žena, přihodím úsměv a porotci dejte mi korunku na hlavu - a běda jestli ne. Já sice nejsem mstivá čmelinka, ale to by tak hrálo, aby o nás normálních rozhodoval někdo nenormální.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Hewlit | sobota 3.7.2021 13:55 | karma článku: 28,09 | přečteno: 634x