Zkroťte svůj tinnitus

Hučení, pískání či jiný šelest v uších. Tinnitus je nepříjemný problém, který může ovlivňovat kvalitu života. Nová, kupodivu poměrně útlá kniha však přináší naději.

Tinnitus není nemoc, jedná se o příznak, jehož příčinu se vědcům stále nepodařilo úplně objasnit. Postihuje kolem deseti procent populace a stává se novou civilizační chorobou. Účinná léčba prozatím neexistuje… A nic z výše uvedeného ani v nejmenším nezajímá člověka, jehož tinnitus sužuje. Takový člověk touží jen po možnosti zlepšení.

Tinnitus skutečně existuje a je reálným problémem. Postiženému působí nepřetržitý zvuk v hlavě nejen nepohodlí, ale často i psychické problémy, sociální úzkost, izolaci, nedoslýchavost a bohužel také stud, kvůli posměchu a nedůvěře okolí. Naděje nyní přichází v podobě inovativní a podnětné knihy Tinnitus – řešení existuje.

Německý psycholog, psychoterapeut (a odborník na tinnitus) Markus Schwabbaur neslibuje vyléčení, ale nabízí možnosti, jak se sluchovému diskomfortu účinně bránit. Dívá se tinnitu na zoubek z nejrůznějších úhlů a pomáhá tak čtenářům pochopit, jak vlastně funguje náš sluch, jakým způsobem vnímáme (nebo naopak nevnímáme) zvuky a různé ruchy, ale rovněž, co může být hlavním spouštěčem onoho záhadného bzučení, šumění či nepříjemného pískání v uších.

S pomocí knihy Tinnitus – řešení existuje mohou trpící lidé najít tolik chtěný klid. V současné době sice neznáme uspokojivou možnost úplného vyléčení, ale díky Schwaabbaurovým radám a trikům se můžete naučit svůj tinnitus krotit. Kniha není vědeckým pojednáním, ale jednoduchým návodem. Autor na příbězích svých pacientů představuje různé spouštěče a nabízí především cvičení, jak vnitřní zvuk v uchu utlumit.

Tinnitus – řešení existuje vám může vrátit do uší kýžené ticho, pokud šelestem trpíte. Zároveň je také zajímavým vhledem a možností pochopení pro nevěřící Tomáše, kteří se trpícím diví, problém bagatelizují, nebo se jim dokonce vysmívají.

 

Autor: Helena Herynková | pátek 2.12.2022 21:51 | karma článku: 14,83 | přečteno: 507x