Svět je řadou příběhů

Miliony bakterií, spousta strachů a obav, jedna láska a ztracený otec. John Green se tentokrát vydává na tenký led holčičí duše.

Aza Holmesová je mírně řečeno svá a zvláštní. Zbytek světa by o ní asi spíš řekl, že je pořádný magor. Aza ztratila tátu a od té doby se jí zhoršily všechny fobie a strachy. Aza se panicky bojí bakterií, nemocí a k tomu trpí obsedantně – kompulzivní poruchou. Ale jinak je to obyčejná šestnáctiletá holka, která se ještě nikdy nelíbala, touží se zamilovat a vyrovnat nejlepší kamarádce Daisy.

Právě Daisy se stane strůjkyní šíleného nápadu vypátrat otce bratrů Pickettových, který záhadně zmizel. Aza se dříve s Russellem, starším z bratrů, přátelila, takže nyní kvůli Daisy staré kamarádství opráší. Tím však spustí rej událostí tak rychlý, že se čtenář nestačí divit.

Román Jedna želva za druhou je dalším příjemným dílkem z pera oblíbeného Johna Greena. S jeho hrdiny jste mohli láskou umírat, hledat kamarády mezi papírovými městy či fandit puberťákům, aby jim hvězdy konečně popřály. Tentokrát se Green pustil na vskutku tenký led, když promlouvá ústy šestnáctileté slečny, které navíc vložil do vínku celou řadu svých osobních strachů.

Jedna želva za druhou, vydaný nakladatelstvím Yoli, je sice trochu tenčí, přesto ale velmi hutný a čtivý román. Děj má spád, nutí nás spolu s hrdiny přemýšlet o životě i banalitách. Budete Aze fandit, aby její první láska dokázala přežít všechny nesmysly, které jí plní hlavu. Buďte si jisti, že po dočtení zatoužíte vidět roj meteorů, najít schovaný poklad či obejmout někoho milovaného. Možné ovšem je, že na nějakou dobu ztratíte chuť na líbání, ale to za tak dobrý příběh rozhodně stojí.

Svět je výsledkem milionů let evoluce, ale také řadou příběhů, které o něm vyprávíme. Nechte si jeden takový vyprávět od Johna Greena.

Autor: Helena Herynková | pátek 27.7.2018 11:10 | karma článku: 5,92 | přečteno: 147x