S přírodou proti vysokému tlaku

Hypertenze neboli vysoký tlak, patří mezi civilizační choroby a většinou se léčí tradičními léky. Jak snížit krevní tlak přírodní cestou se můžete naučit se stejnojmennou knihou.

Stres, nezdravé jídlo, spěch a neustálý shon jsou tradičními „společníky“ současné společnosti. Ruku v ruce s nimi kráčí nejrůznější obtíže a neduhy, mezi něž patří také vysoký krevní tlak.

Hypertenze je chronický stav, ohrožující důležité orgány, především srdce a cévy. Vysokému krevnímu tlaku se dá poměrně úspěšně předcházet zdravým životním stylem, pohybem a střídmostí v jídle. Pokud už vás ale tato choroba již postihla, neházejte flintu do žita, ani jiného obilí. Mimo tradičních medikamentů se totiž můžete svěřit do náruče přírody a využít sílu přírodní medicíny. A účinné rady nyní nasbíráte v publikaci Jak snížit krevní tlak přírodní cestou.

Claudia Ritterová, alternativní lékařka a poradkyně v oblasti celostní stravy, sestavila čtivou knihu, plnou jednoduchých a účinných rad proti hypertenzi. Dozvíte se základní pojmy a informace o krvi, oběhové soustavě i krevním tlaku. Rovněž autorka připomene normální hladinu tlaku a jak rozpoznat příznaky tlaku příliš nízkého či vysokého. A základní vysvětlování zakončuje upozorněním, které potraviny špatně interagují s klasickými léky.

V dalších kapitolách již následuje přehled přírodních léčiv z rostlinné říše, homeopatických pomocníků. Ritterová samozřejmě nechce, aby čtenáři užívali proti krevnímu tlaku lektvary a výluhy z nejrůznějších květů a listů, doporučuje alternativní léčbu přidat k té tradiční. A jelikož snížit krevní tlak pomocí potravin je snazší, než by se mohlo zdát, přidává na závěr přehled antihypertenziv v kuchyni.

Pročtěte se přehlednou a barevně vyvedenou publikací a vyzkoušejte některé (nebo klidně všechny) chutné recepty, díky nimž se váš krevní tlak uklidní a krev poteče řečištěm tiše a pokojně. Publikace Jak snížit krevní tlak přírodní cestou rozhodně nevynahradí pravidelné lékařské prohlídky, ale může se stát účinným pomocníkem ke zdravějšímu životu.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Herynková | úterý 24.10.2023 12:24 | karma článku: 10,46 | přečteno: 391x