Příroda v srdci velkoměsta

Město, betonová džungle, v níž nic nepřežije. Kniha Planeta Praha vám ukáže, že opak je pravdou, a jak rozmanitý život můžete v hlavním městě potkat.

Barevná, obsažná a zábavná publikace Planeta Praha se může stát tím pravým průvodcem nečekaně pestrou pražskou faunou i flórou. Vydejte se při čtení do ulic, dvorků, parků, ale také na pražská náměstí, a objevte kouzelné obyvatele, které často bez povšimnutí míjíme. A až dožasnete nad knihou, vyrazte na výlet a poznejte Planetu Praha na vlastní oči. Jste-li přímo z Prahy, zjistíte, že fascinující přírodu najdete třeba jen jednu stanici tramvají od domova.

Autoři vás provedou napříč městem, aby představili nejúžasnější zvířata a rostliny, jež můžeme v Praze potkat. Druhy, které se přizpůsobily složitějšímu a nebezpečnějšímu životu v městské džungli, a vesele prospívají. Věděli jste třeba, že v Praze můžete natrefit na muflona, zajíce nebo třeba lišku?

Malí i velcí na vás čekají v publikaci, která vznikala souběžně s natáčením stejnojmenného filmu. Z odborníků a filmařů se stali autoři a fotografové, aby dali vzniknout krásné, obsáhlé knihy, jež vám uhrane a pozve do křivolakých uliček za dobrodružstvím.

Planeta Praha udělá radost nejen všem milovníkům přírody, ale také těm, kteří s chutí objevují svět kolem sebe.

 

Autor: Helena Herynková | úterý 8.11.2022 20:58 | karma článku: 5,08 | přečteno: 103x