Pořádný milostný příběh začíná pozváním na čaj

Knihkupectví, kam někteří zákazníci chodí jako domů. Majitel, který se na první pohled tváří nevrle. Zvonek nade dveřmi hlásí, že vcházíte do Knihkupectví pana Livingstona.

Když mladá archeoložka Agnes Martíová při procházce londýnskou čtvrtí Temple objeví zapadlé knihkupectví, jistě netuší, jak moc jí změní život. Agnes se z rodné Barcelony přestěhovala do Londýna, aby si splnila sen o práci v Britském muzeu. Bohužel se jí nedaří, dokonce nemůže najít ani jinou práci. Pak ale přijde nečekaná nabídka z onoho malého knihkupectví v Templu a začnou se dít věci.

Španělská historička, novinářka a spisovatelka Monica Gutiérrez Artero napsala již sedm čtenářsky ceněných románů, přičemž Knihkupectví pana Livingstona je jejím představením se českému čtenáři. Ve své knize stvořila místo, které by chtěl najít každý knihomol. No řekněte, nechtěli byste snad zabrousit do knihkupectví, kde vám dovolí si hodiny číst a obdivovat stovky kouzelných svazků?!

Artero zalidnila svůj příběh hrdiny, které si zamilujete. Nadějeplná Agnes, která se nenechá odbýt roztomilým morousem a majitelem obchodu, malý chlapec, jehož snem je objevovat hvězdy, stydlivá nakladatelka, trvale odmítající nabídky k sňatku, ale i pohledný policejní inspektor, jehož návštěva pořádně rozvlní poklidné knižní stránky.

Číst Knihkupectví pana Livingstona je jako brouzdat Londýnem za volného odpoledne, kdy je všechno možné. Jako číst stokrát přečtenou knihu s pocitem, že jste ji poprvé otevřeli. Jako poprvé ochutnat lahodné jídlo nebo neznámé exotické ovoce.

Román z nakladatelství Metafora je lahůdkou pro každého pravověrného knihomola, kterou si užijete nejlépe se šálkem horkého čaje v oblíbeném čtecím křesle. A pokud je tento článek vaším prvním „setkáním“ s edicí 7lásky, pak byste měli zkusit také další knihy, které do ní patří. Vždycky s rozechvěním čekám, jaký příběh vyjde příště. Romány z této edice jsou malými literárními drahokamy, u jejichž čtení si odpočinete a objevíte světy, v nichž se s láskou ztratíte.

Ponořte se do příběhu, jenž vám rozlije teplo po těle a vykouzlí úsměv na rtech. Nechte se svézt na perutích klasicky dobrého vyprávění, jímž si zpříjemníte nejeden chmurný den.

 

 

Autor: Helena Herynková | úterý 13.12.2022 12:58 | karma článku: 7,49 | přečteno: 315x