Pestré dobrodružství školáků z Portugalska

Parta spolužáků z mezinárodní školy v Portugalsku, která zažívá nejrůznější příběhy, se vrací v nové knize. Prožijte se svými dětmi Péťova báječná dobrodružství.  

Péťa a jeho spolužáci žijí v Portugalsku, kam se přistěhovali z různých koutů světa. O prvních zážitcích a seznamování s cizí zemí i školou jsme si mohli přečíst v knize Báječná škola pana Scotta. Nyní se Péťa vrací s novými zážitky v knížce Péťova báječná dobrodružství.

Kniha je inspirována skutečnými zážitky autorky Miroslavy Salajkové a jejího syna. Autorka nás v krátkých příbězích vezme na zvláštní festival svatého Jana, poznáme portugalské laskominy a speciality, s Péťou a jeho kamarády vyrazíme na zábavný výlet na tajemné Azorské ostrovy. Děti jsou skvělá parta, která má ráda přírodu a dovede pomáhat ostatním. A tak jednou zachraňují opuštěnou nemocnou fenku, jindy zase pomohou vyléčit raněnou poštolku.

Péťova báječná dobrodružství jsou skvělým čtením pro malé dobrodruhy, které si ale užijí i jejich rodiče. Je to příběh o přátelství, sounáležitosti, ale také objevování nového, nečekaného. Vyprávění přímo sálá sluncem a voní mořem i dětstvím. Autorka lehce, nenásilně a hravě představuje čtenářům krásy Portugalska, k nimž nenápadně přihazuje zvyky a zajímavosti ze zemí, z nichž pocházejí Péťovi spolužáci. Vyprávění jsou protkána kouzelnými ilustracemi Ivony Knechtlové.

Kniha potěší malé i větší milovníky dobrodružství, kteří se touží vydat na nová místa. Je rovněž skvělou inspirací, a možná po přečtení ponoukne celou rodinu k výletu do popisovaných destinací.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Herynková | pátek 20.10.2023 10:47 | karma článku: 5,13 | přečteno: 109x