Maminkou proti vlastní vůli

Měla skvělou kariéru, módní pohovku a zajímavý život. K dokonalosti jí chybělo jediné – trocha lásky. Sophie netušila, že by mohla někoho milovat zcela a bez podmínek, dokud jí do života nevtrhly dvě malé holčičky.

Sophie pracuje jako organizátorka oslav, užívá si pohodlného života, svého designového bytu a její jedinou starostí je, aby si nezničila krásné nové boty. K úplné spokojenosti jí chybí láska krásného a hodného muže, ale i to se může ze dne na den změnit. Změna opravdu přijde, ale zcela jiná, než by Sophie čekala.

Jednoho dne se Sophie dozví, že její kamarádka z dětství zemřela při nehodě a zanechala po sobě dvě děti. Sophie se ztěžka rozpomene, že kdysi Carrii slíbila, že se o její děti postará, kdyby se něco přihodilo. A nyní se tedy dozvídá, že po přítelkyni zdědila dvě malá děvčátka.

Sophiin svět se z minuty na minutu změní. Zvládne se postarat o neposedné holčičky, aniž by se dostala do blázince? Dokáže najít jejich otce a zároveň si udržet práci? Jestli se sebevědomé ženě podaří přežít či dokonce užít novou situaci, se již dozvíte v románu Matkou ze dne na den.

Britskou spisovatelku Rowan Coleman si během let zamilovaly především čtenářky jako skvělou vypravěčku obyčejných lidských příběhů. Její hrdinky jsou postaveny před složitou životní situaci, s níž jsou nuceny se vyrovnat. Nikdy však neztrácejí humor a alespoň minimální nadhled. Čtenářkám tak dodávají naději, že i to nejhorší se dá zvládnout.

Colemanová zůstává svému vypravěčskému umění věrná i v nejnovějším románu Matkou ze dne na den, vydaném nakladatelstvím Domino. Sophiin příběh mi v mnohém připomněl filmový snímek Baby Boom, autorka stvořila sympatickou hrdinku, kterou si snadno zamilujete. I když je zpočátku trochu rozmazlenou slečinkou, velmi záhy je nucena všechny své životní postoje změnit a vlastní pohodlí částečně obětovat dvěma malým královnám, které určují běh věcí. Izzy a Bella ztratily maminku, ale díky Sophiině houževnatosti získaly skvělou tetu a možná i tátu.

Rowan Coleman vytvořila zcela obyčejný svět, příběh, jenž by se mohl přihodit každému z nás. I proto si její novinku jistě zamilujete. A možná při čtení románu Matkou ze dne na den s úlevou zjistíte, jak malicherné jsou právě ty vaše problémy.

Autor: Helena Herynková | pondělí 14.3.2016 9:19 | karma článku: 8,99 | přečteno: 504x