Jsou jednoduše nevyhnutelné

Čtyři páry, čtyři příběhy nečekané lásky, čtyři knížky, které si schováte do knihovny jako záchranu na špatné nebo deštivé dny. To je série #navždycky.

Sednout si a napsat knihu je snem snad každého druhého vášnivého čtenáře. Ne každému se to ale povede. My, kteří máme svůj příběh zatím schovaný v šuplíku, nebo tajné složce v počítači, si však naštěstí můžeme užít knihy jiných. Knižní marketérka, a nyní již také autorka, Olga Zbranek Biernátová (alias Nofreeusernames) to dokázala již čtyřikrát. A i když nemám ráda označení „feel good romantika“, autorčiny knihy přesně vystihují ten pocit bezpečí, jistoty dobrého konce, teplé hebké deky, hřejivého objetí a hrnku sladkého kakaa, které mají přinést. Příběhy jsou předvídatelné, kompletně teenagerské, vtipné a zábavné, a právě proto si je výsostně užijete.

Mei a Liam (a tak trochu i Travis), Ava a Chris, Charlee a Noah, k nimž nejnověji přibyli Harper a Travis, jenž se konečně také dočkal vlastní lásky. To jsou hlavní hrdinové knih s názvy, které si rádi zapamatujete, a krásně vyjadřují atmosféru – Navždycky, Miluju tě. Já vím., Letní noci a Jsme nevyhnutelní. Připravte se na hromadu legrace, romantiky, ukradených polibků, a také popkulturních odkazů, které vám zařídí další dny, možná i týdny zábavy.

Celá série #navždycky

Proč tedy číst knihy od Nofreeusernames? Protože je to jako koukat na nejvíc teen film, kdy po pár minutách tušíte, jak to dopadne, ale stejně ho chcete dokoukat. Protože vás donutí znovu si přečíst Harryho Pottera. Protože ve vás vzbudí nezkrotnou chuť prohrabat se starými fotkami a vzpomínat na první, a možná i druhé lásky. Protože neodkladně zatoužíte pustit si Pomádu, Hříšný tanec, Glee, a pro jistotu také Gilmorova děvčata. A protože, a to především, je to zatraceně dobré čtení.

Na závěr si dovolím vyjádřit přání, že nás Olga Zbranek Biernátová nenechá na holičkách, a vymyslí romantický příběh také dalším hrdinům.

 

Autor: Helena Herynková | úterý 23.5.2023 7:32 | karma článku: 0 | přečteno: 94x